måndag 2 januari 2023

Det var 1.cuz som utsattes för sprängningen i Grimsta

UPPDATERAT

 Så här ser det ut på brottsbilder och när man söker på adressen där 1.cuz rappare och kriminell bor. Han har umgåtts med Greta Thunberg. Kompisar tydligen. Han är från Somalia - hans föräldrar invandrade på 90-talet - och han har tillbringat två år i fängelse. Han är dömd för narkotikabrott och grovt vapenbrott. Nu är han indragen i härvan kring skjutningar och sprängningar. Men som offer verkar det den här gången.  Han greps senast i augusti 2022 för narkotikabrott. 1.cuz har kampanjat både för vaccin och för klimatet tillsammans med Greta Thunberg. Han har publicerat ett hånfullt inlägg då Mehdi Sachit sköts ihjäl på juldagen. En annan känd rapartist är gripen av polisen för denna sprängning. Jösses vad trött man kan bli på detta. Polisens teori är att detta beror av vad som hände på Nyårsaftonen då tre sköts och en dog i Vällingby. 

14:45

Det var rapparen Z.E. som polisen tog hand om som misstänkt för sprängningen. Han har precis som andra rappare blivit belönad för sin musik som enbart handlar om brott. Han fick pris som Årets Artist år 2020 av P3 Guld. Han har skådespelat i serien Snabba Cash. Det finns en hel beundrargenre för den här sortens gangstrar. 

3.1.2022

Enligt Diamant Salihu som framträdde i Morgonstudion så beror skjutningarna och sprängningarna på att dessa rappare som nu är inblandade har så stora följarskaror och att sociala medier trappar upp alla konflikter genom att påstå saker ungefär som att det hela inte är riktigt verkligt utan är som ett dataspel. De som följer dessa rappare är luttrade sade Diamant Salihu och tar inte avstånd således från detta brottsliga. Men vem som har skapat dessa stora skaror av beundrare talades det inte om så klart. 

Här säger SVT också att det handlar om polarisering i samhället och omogenhet hos gängen. Så det gäller att få gängen att förhandla istället för att ta till våld. Och förstås att sätta dem i finkan. Men att det är inflödet av massor med unga män i landet, som också ställer till det sades inte. Och vem som har gjort detta? Dock håller nu också SVT långsamt på att ändra ståndpunkt gentemot gängen och kanske också radion kan tänkas att inte längre hålla rapartisterna bakom ryggen? 

2 kommentarer: