torsdag 26 januari 2023

Paludan ska elda upp koranen igen

UPPDATERAT

 Det blir dock inte i Sverige utan i Köpenhamn. Så nu ska danskarna också bli hatade globalt i hela den muslimska världen av alla 1,5 miljarderna muslimer. Nä det är nog bara överdrifter från medierna. De flesta muslimer är klokare än så. De begriper att det är ett försök att retas och bråka, typiskt danskar, som tror att det är humor dessutom. Ungefär som att avbilda profeten i skämtteckningar. Som ni minns var det någon som gjorde det. 

Nåväl vi får väl se om Paludan klarar sig undan alla som har lovat att ta honom av daga. Eller om Danmark nu kan skiljas åt från Sverige som land. Paludan lär vara medborgare i bägge länderna. Detta dubbla medborgarskap som infördes i början på 2000-talet av Göran Persson, när han var statsminister. Feltänkt tycker nog en del nu. 

Fast nu säger Paludan att en bok ska brinna. Vilken bok blir det? Han kan ju lika gärna ta bibeln, men det är inte särskilt provocerande. Dock så bryr sig väl ingen om vilken bok det är. Han är numera hatad ändå. Av vissa människor. 

27.1.2023

Danmarks ambassadör är uppkallad till Turkiets regering med anledning av att koranen förväntades brinna i Köpenhamn i dag, men ingen verkar få fatt i Paludan och det har inte varit någon demonstration från hans sida. Han behöver inte någon tillåtelse till denna bränning, för det är tillåtet av den yttrandefrihet som finns i Danmark. Vad har hänt med Paludan? Ingen vet. Han har hotat att bränna koranen varje fredag tills Sverige släpps in i Nato. Kommer tydligen inte att ske. 

13:43

Jo enligt Expressen så skedde denna eldning av koranen vid 13-tiden i dag. Han har också eldat upp en koran utanför Turkiets ambassad. Danmark gick med i Nato redan 1949 när Nato bildades så det går inte att utestänga Danmark från Turkiets sida. Danmark fick godkänna Turkiet år 1952 när landet gick med. 


Blir inte Rasmus Paludan mördad nu av någon från den muhammedanska religionen så blir han väl det aldrig. Han har fått mottaga massor med hot. 


Här är reaktionerna världen över på Muhammedbilderna då år 2005. Lär vara liknande nu också. Protester blir aldrig så globala som vissa kvällstidningar anser sig kunna påstå. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar