måndag 9 januari 2023

Tove mördades i Johannas lägenhet

UPPDATERAT

Nu slår åklagaren fast att Tove mördades i Johanna Janssons lägenhet. Johanna Jansson och Maja Hellman sitter häktade för detta mord och åklagaren har begärt ännu mer tid i målet. Innan rättegången kan starta. Slutrapporten från den rättsmedicinska undersökningen är inte redovisad. Men det står helt klart att de båda är skyldiga, men på vilket sätt får väl visa sig. Här skrev jag tidigare om detta mord. 

Det är ett mycket ovanligt mord och de båda häktade har inte erkänt. Svårt att begripa vad som har hänt i huvudet på de båda. Tove var 21 år när hon mördades i oktober förra året i Vetlanda. En av kvinnorna kommer i morgon när hon omhäktas ange en ändrad inställning till misstankarna om mordet, säger hennes advokat Clea Sangborn. Hon är Johanna Janssons nya advokat. Det bästa vore väl om hon nu berättar sanningen om vad som har hänt. 

10.1.2023

Hoppsan Tove råkade tydligen dö hemma hos Johanna för nu erkänner hon gravfridsbrott. Men hon nekar fortfarande till mord. Men Tove blev misshandlad och hon dog fast det inte var meningen. Tove flyttades sedan till skogen där hon senare återfanns. Olyckliga omständigheter gör att Tove dör, säger Johannas advokat. Jaha? Måtte de båda bli åtalade för mord och dömda för det. 

15:28

"En tragisk olyckshändelse" så beskriver Johannas advokat detta mord. Om det är sant så varför tillkallades ingen hjälp? En ung kvinna som misshandlar sin väninna och hon avlider. Om denna Johanna var en riktig människa skulle hon ha kallat på hjälp. Men istället blev hon panikslagen. Detta för att det här stämde inte med hennes syn på sig själv som människa. Så klart. 

11.1.2023

Tove Tönnies som blev mördad studerade till läkare i Linköping och bodde då ihop med sin tvillingsyster. Men hon hade ett uppehåll efter en termin för hon visste inte om det var rätt yrkesval. Varför följde hon med de båda till lägenheten för att prata? Uppenbarligen för att hon var osäker om sin framtid och ville inte ha några ovänner på hemorten. Hon var liten 160 cm och Johanna Jansson är mycket längre kring 180 cm. Johanna Jansson försökte tända eld på en trappuppgång där hennes ex bodde. Det har hon erkänt, men inte för polisen. Att hon inte har pratat förrän nu om vad som hände Tove berodde på att hon mådde så dåligt i häktet enligt hennes advokat. Och hon ville bli frisläppt i går för att hon mådde så dåligt. Bara inriktad på sig själv, helt egocentrerad. 

Leif GW Persson tror att det blir rättegång i sommar och han vill gärna åka dit till Eksjö om han har hälsan. För han vill själv iaktta dessa båda, som är så ovanliga som kriminella. 

16.1.2023

Åklagaren anser att de båda häktade genomförde mordet på Tove tillsammans och i samförstånd. Det betyder att de båda ska dömas för mord. Vi får se om det blir så. 
1 kommentar:

  1. " både jag liksom mina föräldrar inte ...". Svenskan lite sådär kan man tycka.

    SvaraRadera