torsdag 5 januari 2023

Prisade Hani Bilal Madi häktad för påskupploppen

 Hani Bilal Madi 20 år, som prisades i Örebro efter påskupploppen mot polisen, är nu häktad för dessa. Han nekar och vill bli försatt på fri fot. Han gick och delade ut blommor efter upploppen för att visa att muslimer minsann är vänliga människor. Han utsågs till Årets unga förebild av Fryshuset för att ha städat och delat ut blommor. Nu är han själv misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Han misstänks ha deltagit i stenkastningen mot polisen. 

Han har haft ett skattefinansierat jobb i Örebro och förra året fick han en halv miljon kronor av Wallenbergstiftelsen. Hela historien påminner mig om när pyromaner är först på plats och ringer brandkåren när det börjar brinna och sedan njuter av själva förstörelsen med eld. Denne unge man har uppenbarligen två helt olika sidor i sin personlighet. 


Här intervjuas Hani Bilal Madi av SVT, som säger att det är viktigt att demonstrera på ett bra sätt. Fast han själv deltog i kravallerna. 


Den gode Hani Bilal Madi delade ut blommor till dem som fick sina trädgårdar vandaliserade. Men hans onda genius verkar ha deltagit i stenkastningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar