måndag 30 januari 2023

Sverige marinerad i utländsk brottslighet

Det finns stora pengar att tjäna för den brottslighet som utbreder sig i det svenska samhället. Sverige har inte särskilda förmågor att ta hand om och bli av med dessa kriminella. Ett exempel är en man som dagen efter att preskriptionstiden gick ut för hans brott så betalade hans mamma hans återfärd till Sverige från Egypten. Han begärde också av Sverige att betala alla hans avgifter och pengar till uppehälle, som han hade fått betala i Egypten då han befann sig där illegalt. Det fick han nej på tack och lov. Men hans skuld till staten på 5 miljoner kronor är preskriberad. Pengar som han troligen har använt till att finansiera terrorism. Han höll sig undan straff i Sverige i tio år. 

Det är enkelt att fly från Sverige när någon har fått en dom. För i det här fallet så släpptes han ur häktet när han var dömd. Inga spärrar finns då att lämna landet. Stackars man fick betala allt själv i tio år, men något måste han väl ha tjänat på detta, för annars skulle han väl inte ha flytt Sverige. Men det är väl ingen som tror att han har blivit hederlig numera? Hans bror håller sig fortfarande undan sitt straff. 

Här är ett liknande brott med momsbedrägerier. Två stockholmare har tjänat miljarder på detta. Deras brott lär komma upp i höst i rätten. För det är fullbokat annars. Så krångligt med dessa brott. Och är de verkligen genuina stockholmare? Det lär väl visa sig. Det beskrivs som EU:s största momsbedrägeri någonsin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar