tisdag 31 januari 2023

Sverige mer korrupt

UPPDATERAT

 Vad kan det bero av att Sverige drabbas mer av korruption än vår grannländer? I den senaste undersökningen som gjorts av Transparency International hamnar Sverige på sjätte plats efter våra grannländer och efter också Nya Zeeland och Singapore. De länder som är allra sämst när det gäller detta är Syrien och Somalia. Sista platserna på listan. 

Ja då infinner sig helt naturligt tanken att detta med mer korruption i vårt land kan bero av all import av människor från länder, som är mer korrupta än Sverige. Här kan ni själva se alla resultaten. Nu kan ju de sämsta länderna ha drabbats hårdare än Sverige av krig och elände och hur ska folk klara sig då utan att betala sig fram. Eller försöka att få makt över staten med alla medel. Det är mänskligt. Och också att ha betalat för att komma till Sverige. 

Jag förlåter alla medborgare från sådana länder, men vill gärna att korruptionen inom statsmakten, statliga institutioner och kommuner upphör eller minskar. Kan det vara möjligt nu när vi äntligen har bytt regering? Det tar naturligtvis tid, men hopp om livet finns nu när också shiamuslimska ledare har sparkats när de har sålt kvinnor till män. Det är inte korruption dock utan lagbrott ifall andra män än muslimer har gjort detta, men nu insåg också muslimerna att detta inte är rätt. Det har varit vanligt att män och kvinnor har vigts för äktenskap under en viss tid och kvinnor har därmed sålts. 

Korruption är missbruk av offentlig makt för privat vinning. En politisk brottslighet som kan handla om mutor, utpressning och politiska konspirationer i syfte att bedra allmänheten. Administrativ korruption kan förekomma och korruption som syftar till kontroll över staten. Mutor är administrativ korruption och den andra sorten handlar om att olagligt styra över politiska institutioner och funktioner.32-åriga 

3.2.2023

Ett litet exempel på hur gangstervärlden infiltrerar är den kvinnliga häktesvakten Asia Malikah Aljanabi, som har dömts för grovt tjänstefel och penningtvättsbrott till ett års fängelse. Hon hjälpte gängledaren Salam "El patron" Shebani och en annan grovt gängkriminell när de satt häktade med restriktioner. Hon smugglade ut meddelanden till andra gangsters och tvättade deras brottspengar. Hon var tillsammans med den häktade gängledarens bror och därför gjorde hon detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar