torsdag 12 januari 2023

"Murre" Demirok är han vit?

UPPDATERAT

 Jag har undrat om någon med rötter i Turkiet kan vara vit? För mig ser även folk från Mellanöstern ut som om de är vita i huden. Men nu har den nye centerledaren uttryckt sig nedsättande om medelålders män som är vita. Är han inte där själv? Och ska han nu ta igen allt som han har utsatts för som yngre?

Den kaukasiska befolkningen anses omfatta alla utom den afrikanska och asiatiska befolkningen. Och den kaukasiska sorten betecknas som vit. Dock finns det inte längre raser eftersom alla är människor. Så varför ska en ny partiledare peka ut vita män? Det tyder på att han är rasmedveten och således delar in människor i olika grupper efter hur de ser ut. Och dessutom efter ålder. Vilka gillar han då kvinnor som är afrikaner eller asiater? Detta tyder på ett självhat, vilket aldrig är bra.

Detta bådar inte gott för framtiden för centerpartiet. Det vore väl bättre om detta parti lämnade riksdagen. Vi som lever får se hur det går. 

16:50

Vad som är helt säkert är att han har en muslimsk kulturell bakgrund, men är medlem i svenska kyrkan. Lycka till! Visst är det härligt när kulturerna blandas. 

En vit medelålders man? Demirok är 46 år och uppenbarligen vit och medelålders. Eller? 


Det här är en gammal bild från 1920-talet då det var populärt att prata om raser. Man delade in befolkningen i dessa för att särskilja dem genom utseende av politiska skäl. Numera pratar man om människor inte raser. 

1 kommentar:

  1. Senaste gången Centern valde en rikspolitiskt orutinerad man som ledare för
    partiet (Lennart Daleus) gick det inte speciellt bra ...

    SvaraRadera