tisdag 24 januari 2023

Ålar är äckliga fiskar

 UPPDATERAT

Jag har aldrig ätit ål och jag tappade lusten redan som liten, när jag såg mor i Blekinge skära huvudet av ålarna och rensa dem, men de fortsatte ändå att slingra sig i hinken med grovt salt där de låg. Så jag begriper inte varför man måste äta dessa hemska varelser. Men nu är ål väldigt inne för PM Nilsson har tagits på bar gärning, när han fiskat dessa ormlika fiskar och dessutom ljugit för polisen. Det här hände 2021 och han har glidit fram på en räkmacka kan man väl säga genom livet för han är så charmig. Och dessutom lång och det vet vi ju att långa män går det bra för här i livet (har själv en son som är 1.90). 

PM Nilsson trodde säkerligen att han skulle klara sig den här gången också, men si nu hade ödet i beredskap för honom att han fick en fin post som statssekreterare i den nya borgerliga regeringen och då kan man inte ljuga för polisen. När PM Nilsson sålunda hade begrundat sina ålasynder så erkände han sent omsider för polisen nu i januari att han hade tjuvfiskat då 2021 och fick böta 38 800 kronor. 

Men så där kan man inte uppföra sig om man är kändis och socialdemokraterna tog fram stora släggan KU och där ska nu allt utredas en gång för alla. Under tiden sitter PM Nilsson kvar på sitt jobb, för Kristersson har förtroende för honom. Även om statsministern tyckte att det var dumt gjort. Men nu ska statsministern svara på hur, var, när och varför PM Nilsson fick jobbet. Detta beroende på att det finns så grov brottslighet i landet och då kan vi inte ha statssekreterare som ljuger för polisen. Så säger socialdemokraterna. 

25.1.2023

Jodå PM Nilsson fortsätter att ljuga för nu säger Havs- och vattenmyndigheten att de hade sina myndighetskläder och presenterade sig för PM Nilsson så han visste varifrån de kom. Medan PM Nilsson har sagt att han blev förvirrad för att han inte begrep vilka de var. Och när han väl hade börjat ljuga så fortsatte han. Det måste bero på att hans fina bild av sig själv sprack som spegeln från kant till kant. Han kunde inte identifiera sig med att vara brottslig helt enkelt. Det tog nästan två år och en utnämning till en fin statlig post innan han kunde inse detta. Att han faktiskt hade begått ett brott mot lagen. Kan bero av att detta alltid har varit brukligt i Blekinge att fiska ål och att han hade gjort det sedan barnsben. 

27.1.2023

Så beslutade PM Nilsson att lämna sin post. Jo det han gjorde var inte riktigt i statssekreterarstilen. Så det var ett bra beslut. Så här skrev han på facebook i går: Här är PM Nilsson klämd mellan Shekarabi (s) och Andersson (s), men han lär nog kunna slingra sig som en ål och komma undan med sitt ålafiske. Och sitta kvar som statsråd. Här nedan ber han om ursäkt för andra gången för detta. Det gjorde han i går på facebook. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar