onsdag 4 januari 2023

Mer snö nu

 UPPDATERAT

Jo det snöar, men inte enligt SMHI. Snön ska komma i kväll och inte nu. Men ändå trillar det ned lite snöflingor mest hela tiden. Så kan vi inte ha det. Med en vädertjänst som inte vet vad som händer. Det har varit en seg vecka nu. Kanske för att de som har kunnat har flytt landet. Det är en helg kvar och sedan startar landet igen. Jullovet tar slut och vardagen kommer. Det blir en aning ljusare varje dag. Det kan man glädjas åt! 

5.1.2022

Stackars Susanne Nyström som har tvingats (?) att skriva en ledare i DN där vi får ta farväl av konsten att åka skidor, vilket vi enligt henne gjort i 5 000 år. Ingen snö i framtiden ni vet. Ledaren bakom betalvägg, men förmodligen beror den av gröna backar i alperna. De försvann nog i dag. Annars går det bra att åka utanför husknuten. Snödjup Sverige kan ni se här. 

Längst bort förbi träden och buskarna ligger havet. Det pytsar in lite snö då och då. Och sedan ska det komma lite mer i kväll enligt utsago. 

Vilken tur vi har för den gula varningen tar slut precis söder om där vi bor. Kan man lita på SMHI:s gula varning? Nä. Bättre då att titta på fåglarna för de har varit här och ätit upp all mat. De vet vad som väntar. 

Det snöar lite stillsamt också i dag på Trettondagen. Så snötäcket fylls på, men det ska slå om på söndagen säger de. Om en dag. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar