fredag 5 maj 2017

Attack mot SAS för slöjförbud var en kupp

UPPDATERAT
Det var en kupp som genomfördes av Aye Alhassani, 23, när hon gick ut och sade att SAS diskriminerade muslimer som vill bära slöja. Hon fick stor uppmärksamhet av medier, där bland andra SVT och Sveriges Radio stämde in i kören av de som tyckte att hon visst skulle få bära slöja på ett företag. Gina Dirawi programledare på SVT menade att SAS skulle "möta dem i framtiden". 

Å ena sidan är alltid slöja frivilligt, men å andra sidan kan kvinnorna inte ta av den när de ska jobba. Det hänger inte ihop utan allt var en kupp för att försöka tvinga fram att arbetsgivare visst ska tillåta dessa religiösa attribut. Detta trots att EU-domstolen nyligen dömde i två fall där arbetsgivare ville att alla anställda skulle vara neutrala i sin framtoning och inte propagera för någon religion. När man jobbar åt SAS har många en uniform och där ska inte heller politiska, filosofiska eller religiösa symboler ingå.

Det var bloggaren Rebecca Weidmo Uvell, som avslöjade kuppen genom att skriva om den. Hon menade att detta handlade om uppmärksamhet, makt och pengar. Dagen efter att slöjbäraren hade nekats jobb på grund av reglerna så fanns hon i intervjuer i Expressen, Aftonbladet och SVT. Aye Alhassani hade själv tillsammans med sina aktivistvänner sålt in denna nyhet hos de olika medierna och de ställde snällt upp på detta. Efteråt firade kuppmakaren och hennes vänner att detta hade lyckats. Hon sade själv att hon inte skulle söka andra jobb, själva jobbet var således inte viktigt, utan aktionen var det. Dessutom skulle de ringa ned SAS kundtjänst för att störa företaget. 

De drivande vill flytta fram positionerna för islamistiska muslimer och det lyckades de med när medierna snällt tuggade i sig vad de sade. SVT har för övrigt exakt samma policy som SAS. De som syns i rutan får inte ha religiösa symboler. Andra får ha det. Precis som hos SAS, där uniformen gäller för alla, som har den, men naturligtvis inte för de som inte jobbar i uniform. Där gäller andra regler. Hos SVT vill islamisterna också ha slöja i rutan, men det har ännu inte lyckats. Det hela kallas för "Rätten till våra kroppar" i en grupp på facebook.

Detta påminner mycket om vad som hände när en kvinna sade sig ha blivit överfallen för att hon hade slöja. "Slöjdebaclet" då hösten 2013 när allt avslöjades i direktsändning i radion. En kvinna sade sig ha blivit överfallen, men det visade sig att det var hennes egen  muslimske man som hade slagit henne. Då iklädde sig många svenska politiker slöja för att visa sin solidaritet. En anings aning har vi rört oss bort från denna naivitet, men inte så långt. Medierna ställer villigt upp på detta och kollar inte vad det handlar om för det genererar fler läsare. Men varför måste SVT göra likadant? Vår alldeles egen television? Som får sina pengar ändå från oss?
6.5.2017
Bloggaren Rebecca Weidmo Uvell är nu polisanmäld säger Aye Alhassani på facebook. För vadå kan man undra? Vi har yttrandefrihet här i landet och bloggare har det i högre grad än medierna som styrs av pressens regler och tryckfrihet med en ansvarig utgivare och inskränkningar enligt grundlag.
11.5.2017
Viralgranskaren på Metro hörde av sig till Rebecca Weidmo Uvell och här kan ni läsa vad hon svarade. 
20:01
Här vad Viralgranskaren skrev om denna sak. 
13.5.2017
Uvell svarade igen och hon tog reda på att hon inte är polisanmäld. Nej varför skulle hon vara det? Det är klart att Alhassani kör ett race med ras som ingrediens. Tråkigt!
14.5.2017
Ägaren till Metro finansmannen Mats Qviberg har utmärkt sig för att han attackerar andra medier och de som skriver. Det är ett nytt uppförande från en tidningsägare. Han hjälper till att störta Metro i fördärvet genom sitt eget agerande. Och röster från politiken har höjts för att stoppa Metro i tunnelbanan och på bussar. Rätt!
Aye Alhassani lyckades med kuppen mot SAS och fick gehör för den i medier.
Hon gratuleras av anhängare på facebook för sin islamistiska kupp.
De som tycker att SAS ska få bestämma hur uniformerad personal ska se ut
kallas för att ha "ett underordnat tänkande". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar