lördag 27 maj 2017

Vi måste ta emot fler flyktingar

UPPDATERAT
Så tycker miljöpartiet. Det som hände 2015 var en parentes när landet översvämmades av asylsökande. Det ska aldrig bli likadant igen lovar miljöpartiet, men säger att vi måste anpassa våra system till ett ständigt flyktingmottagande. För så ser världen ut. 

Det är ett mycket passivt ställningstagande som miljöpartiet nu går in för. De försöker upprätta sitt anseeende som det främlingsvänliga partiet. De som tvingades att göra som socialdemokraterna krävde då i slutet av 2015 och stoppa invandringen i landet av flyktingar, men också av lycksökare och kriminella. Det är fult att bara nämna att det möjligen kan komma sådana människor till Sverige fast vi vet att alla större invandringsvågor medför problem. Och särskilt när det kommer 160 000 nya invånare på ett år.

Vi är många fler än SCB hade räknat med för statistik sade att vi skulle bli 10 miljoner någon gång in på 2020-talet, men nu är vi redan så många i landet. Redan 2026 ska vi vara 11 miljoner enligt SCB. Och alla måste tas om hand. Miljöpartiet ser framför sig att varenda en som kommer hit ska in genast i produktionen precis som vi andra. Ingen ska stå utanför det svenska värlfärdssamhället. Problemet är bara att många gör det nu, men det låtsas miljöpartiet inte om. 


Asylsökande som ratade Europa för han
skulle till Sverige. 
Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren på 4 procent i valundersökningar. De har fått betala dyrt för att de ingår i regeringen. Men partiet vill att alla ensamkommande barn som blivit vuxna och 18 år ska få en ny prövning, för de har redan hunnit att bo här så länge. Det känns som en gammal och mossig politik. Varför ska vi bo så många i det här landet? Det är ett slags stormaktspolitik som är svår att begripa. Fler människor är alltid bättre enligt detta synsätt även om landet inte kan ta emot dem, för geografiskt, klimatmässigt eller ekonomiskt sett har vi knappast förutsättningar för detta.

Sverige ligger nu på EU:s miniminivå i mottagningen av asylsökande och kommer att göra så till 2019. Så länge gäller den tillfälliga lagen som stoppade massinvandringen. Ett av miljöpartiets förslag i slutet av 2015 var att  svenskar skulle ta in de asylsökande i sina hem och få 2 000 kronor i ersättning av staten. Om 15 000 svenskar hade gjort detta skulle de ha sparat en miljard åt staten. En av miljöpartiets knäppa idéer. Istället för att inse att det var inte möjligt för staten att ta hit så många som då gjordes. 
29.5.2017
Statsminister Stefan Löfven tycker inte att något ska ändras för att ensamkommande barn ska få stanna i Sverige. Det är inte regeringens fel att de har fått vänta länge många av dem på besked. Det berodde på att det kom så många då 2015. Och dit ska vi inte igen säger statsministern. Förstås. Ingen andra chans således.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar