tisdag 30 maj 2017

Ensamkommande barn är vuxna till 70 procent

UPPDATERAT
Att ensamkommande barn ljuger om sin ålder och sin identitet vet vi sedan länge. Migrationsverket har nu provat åldern på 581 flickor och pojkar genom Rättsmedicinalverket och för 442 är bedömningen att dessa flickor och pojkar är myndiga eller äldre än 18 år. Naturligtvis är det synd om dessa "barn" och de kan ha goda skäl att ha ljugit om sin ålder, men så ska det ändå inte gå till i en rättsstat. Rättsmedicinalverket konstaterar att hela 76 procent är myndiga av barnen. 

Undersökningen har genomförts genom att titta på visdomständer och genom knäröntgen.  Om både visdomständer och röntgen av vänstra lårbenets nedre del anses ha nått full tillväxt är personen över 18 år eller äldre. Detta uttrycks inte i ålder utan i sannolikhet. Två tandläkare och två röntgenläkare gör bedömningen av ålder. De medicinska åldersbedömningarna är frivilliga.
31.5.2017
Här skriver PM Nilsson om det grymma bedrägeriet att locka hit alla ensamkommande barn. Ända tills för två år sedan var det ganska säkert att få permanent uppehållstillstånd bara man uppgav att man var under 18 år och utan föräldrar. Dessutom kunde alla få en efterlevandepension på 50 000 kronor om båda föräldrarna var döda. Kostnaden för dessa barn steg till 30 miljarder per år. Bara 20 procent av barnen lyckades få examen från gymnasiet med godkänt i kärnämnena. 
2.6.2017
Förra året kostade de ensamkommande barnen 26 miljarder kronor. I år beräknas de kosta kring 19 miljarder. 
8.8.2017
Indignationen är stor när kring 80 procent har visat sig vara vuxna av de asylsökande "barn" som har testats visat sig vara över 18 år. Men sedan är det stopp. Inte ens mördaren i Västerås Mohammad Rajabi kan bedömas vara över 21 år. Han får därför sannolikt ett lägre straff än det yrkade livstid. Åklagarna hävdade att han är 25 år.
Här träffar statsminister Stefan Löfven ensamkommande barn år 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar