söndag 28 maj 2017

Uppfinnar-Anders exploderade

UPPDATERAT
Anders Olsson 71 år experimenterade med en apparat som skulle förädla olja när allt exploderade och började brinna. Han fick hoppa över lågorna, men ville vara kvar när brandkåren kom till oljehamnen i Västerås. Men han tvingades åka till sjukhuset. Säger han själv. Han fick brännskador i ansiktet och på armarna plus lite splitter i ena armen, men hade tur ändå. Det kunde gått värre. 


Före explosionen och efter.
Bild på Anders Olsson som VD
samt som skadad uppfinnare. 

Bolaget Cassandra Oil håller på med återvinning av olja ur avfallsprodukter, men det var inte detta som gick snett. Det var något nytt för framtiden som experimentet handlade om, men oljan brann plus gamla däck, som ger svart rök. Så det såg kanske värre ut än det var säger 71-åringen. Han försökte få tag på brandsläckaren och det var då han hoppade genom lågorna och dessutom exploderade någon behållare så han fick splitter i armen. Krutgubbe måste man väl säga ändå. Bolagets byggnad brann ned, men Anders Olsson säger att han ska vara tillbaka på jobbet i morgon.
29.5.2017
Förutom Cassandra Oil och Sjölanders Mekaniska har också skolbussar brunnit på platsen. Oklart hur många. En anmälan om arbetsplatsolycka och allmänfarlig vårdslöshet är upprättad. Trafiken i Västerås påverkas i dag eftersom avspärrningarna är stora. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar