torsdag 18 maj 2017

Terrorattack på Times Square?

UPPDATERAT
Var det en terrorattack nu igen med bil eller inte? En person dog och något dussin är skadade enligt New Yorks brandkår. En personbil plöjde genom folket som befann sig på Times Square, men fastnade på de metallpinnar som är uppsatta till skydd för folk. Det hände nu vid middagstid lokal tid i New York. Var det någon ondsint människa eller en olycka? Svar lär vi få så småningom. Föraren är bortförd av polisen. 
18:53
Enligt polisen är det inte en terrorattack. Föraren är en 26-årig man från New York, som tidigare har tagits för rattfylleri ett par gånger. Oroväckande var att föraren tydligen tryckte på gasen så bilen flög fram mot människorna och mejade ned dem. Föraren försökte fly, men togs av polisen.
20:14
En 18-årig kvinna dog och ett drygt 20-tal skadades av den flygande bilen. Undrar om lagarna i USA är som i Sverige att allt det kan bli är grovt vållande till annans död när man kör ihjäl någon? Borde vara mord med bilen som vapen. Enligt Daily Mail heter mannen Richard Rojas och är exmilitär. Han rökte hasch före kraschen enligt polisen. 
19.5.2017
Richard Rojas säger att röster sade åt honom att skada människor. Han har tydligen varit psykiskt sjuk tidigare. Redan 2012 men ingen psykiater har kunnat ordnat till honom. Alyssa Elsman 18 år från Michigan var turist i New York. Hon dödades. Fyra av de skadade är i ett kritiskt tillstånd.
17:09
Den 26-årige Bronxbon anklagas nu för mord och mordförsök. Tack och lov! Ta bort honom från samhället, uppenbarligen mår han psykiskt dåligt och behöver gripas. Han hotade för en vecka sedan en man med kniv. Redan då borde han ha spärrats in. 


Här är bilen som körde på människor på Times Square i New York
för bara någon halvtimme sedan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar