tisdag 9 maj 2017

Vår eller istid

UPPDATERAT
Det är flera minusgrader ute, snöar och är kring fem grader kallare än normalt. Men misströsta inte för polarisarna smälter och vi går mot varmare tider. Så är det! Tro inte era ögon som säger att det lika gärna kan bli missväxt och att det är tur att vi inte alla är bönder och beroende av vad marken runt oss ger. Snart kommer det att jämna ut sig för statistiken ljuger aldrig och meteorologerna är inställda på att trösta oss med att det är värmekatastrofen som väntar oss. Inte istid. Var glada och kör försiktigt där ute med sommardäcken! 
10.5.2017
Det blev den kallaste majnatten på 70 år. Åtminstone i Uppsala. Varje natt täcker jag över de solrosfrön jag planterade, som har grott och som vi ska försöka hålla vid liv tills det blir bättre tider. Minusgrader väntas också kommande natt. Eländigt!
11.5.2017
I natt slogs nya köldrekord. På Gotland i Visby var det minus 7,8 grader uppmätt och här på Värmdö såg jag med egna ögon att det var minus 6 i natt. Så kallt har det inte varit i Visby sedan mätningarna startade år 1859. 
Sommar eller vinter? Inte lätt att veta, men meteorologiskt sett är det vår.
Den vetenskapen backar aldrig. Är det vår så är det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar