lördag 6 maj 2017

Grova kriminella tar mellan 10-20 miljarder av välfärden

UPPDATERAT
Siffrorna ovan är en uppskattning av regeringens utredare för ingen vet riktigt. Men helt klart är att sådana bolag som Jome i Södertälje höll på att sänka kommunen. Jag skrev om det då 2013 och det är fortfarande inte avgjort i rätten. Det handlade om en klan som satte i system att överdriva äldres behov och anställa fler och fler av deras släktingar så att notan till kommunen skenade. Men det här har pågått väldigt länge och först nu har den svenska modellen med utredningar kommit till ett slut.

Genom alla avregleringar som Fredrik Reinfeldt åstadkom så blev livet ännu lättare för denna grova brottslighet. Och nu har en utredning kommit fram till att vi måste sätta stopp för detta. Allt kriminellt beror av noll kontrollsystem. I Sverige ska vi lita på varandra. Och särskilt tjänstemän ska lita på medborgare och inte kunna kontrollera vad dessa gör i systemen.

Bättre ordning på folkbokföringen så att ingen kan skriva sig var som helst och att myndigheter som Migrationsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Arbetsförmedlingen kan ha kontakt med varandra och att de vattentäta skotten dememellan tas bort. Plus att utfärdare av ID-handlingar ska bli färre. Hela vårt system som har fungerat sedan efter andra världskriget lider av elefantiasis och är alldeles för lätt att lura av de som sätter detta i system. 
11:08
Här skrev Expressen om Bert Karlsson som dels fick en bedragare skriven hos sig som inneboende och dels försökte någon kapa hans bolag. Det sista misslyckades tack och lov.


Här skrev jag om iscensatta bedrägerier år 2010 i bolaget Sofi Assistans.  Och här också hos ett annat bolag Solia Assistans samma år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar