onsdag 3 maj 2017

Trettiotvå miljarder för kommunernas mottagande av nya invånare

UPPDATERAT
Den sammanlagda kostnaden för staten blev 32 miljarder förra året för att kommunerna skulle få ersättning för flyktingar och nya invånare. Kostnaden för att betala detta blev 300 miljoner kronor enligt Riksrevisionen för dessa pengar måste kommunerna ansöka om per brev. Finns ingen e-tjänst för detta. Hela kostnaden för Migrationsverket 2016 låg på närmare 60 miljarder kronor för mottagandet av flyktingar. Sverige fick ett EU-bidrag på 186 miljoner kronor för migrationen. 

Vi betalade till EU kring 30 miljarder år 2016. Försvaret och krisberedskapen kostade nästan 50 miljarder år 2016 och utbildning plus universitetsforskning uppgick till kring 66 miljarder förra året. Den totala kostnaden för migrationen är kring 70 miljarder per år fram till 2020. Och det är mer än vad Sverige ger i bistånd till alla länder i världen. Skatterna skulle behöva höjas med 100 miljarder till år 2019, enligt Konjunkturinstituttet, för att klara allt.
11:22
Moderaterna föreslår att ingen ska tjäna mer på att gå på bidrag än att arbeta och det finns ökade krav med sanktioner på aktivitet och jobbsökande. Skatten på arbete ska sänkas med 22 miljarder. Hela paketet omfattar 37 miljarder kronor. 


Här ovan ser ni skattetrycket i världen. Sverige ligger bra till.
Staten, landstingen och kommunerna tar hand om våra pengar.
Vi själva får inte behålla så mycket.

Faksimil från Ekonomifakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar