fredag 26 maj 2017

Polisen angreps av EU-migranter

I går angreps polisen av tiggare i ett läger i Boländerna i Uppsala när de skulle gripa en man, som hade kört runt i ett avställt fordon och har obetalda parkeringsböter på 370 000 kronor. De hade försökt att gripa honom tidigare på dagen, men då slogs han och lyckades ta sig fri från poliserna. Nu när de skulle gripa honom i EU-migrantlägret blev han åter mycket våldsam och andra EU-migranter kastade sten, stekpannor och en kniv mot poliserna. Två kvinnor greps och är anhållna för våldsamt upplopp. Mannen kom undan ännu en gång.

Situationen i Europa har inte blivit bättre för dessa EU-migranter (det byråkratiska ordet). Själv skrev jag för tiggarna för tre år sedan på SVT Opinion och menade att vi kunde hjälpa dem och ge dem arbete och bostäder. Men det stod strax klart att detta inte var möjligt när de är invånare i andra EU-länder och när dessa länder inte tar hand om dem fast de har fått miljarder i EU-bidrag för att göra detta. Bara något år senare 2015 var tiggarna dubbelt så många i Sverige och det gick inte att göra så mycket åt detta. Massor av politiker har kommit med olika förslag, men tiggarna har alltid något som behöver lagas eller fixas i hemlandet. Och så många barn förstås att försörja så det hela tar aldrig slut. Det är fortfarande bättre att tigga än att vara hemma och försöka ordna sin situation där.

EU anslog 32 miljarder under fem år 2014 för att Rumänien skulle göra något åt tiggarna i hemlandet. Men Rumänien tog inte emot pengarna mer än till ca 20 procent, för landet förväntades sätta in lika mycket som de fick i bidrag. Det tyckte politikerna inte att de hade råd med så tiggeriet fortsätter istället runt om i Europa. Det är uppenbarligen bättre att tigga utomlands än att göra något annat. På sikt kanske det kan lösas. Om någon generation eller två. Tiggeri är förbjudet i Rumänien och andra länder i Europa som Storbritannien och Danmark. 
Tiggare i Stockholm upplevs som trygga.
Dit kan man skicka mormor.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar