tisdag 23 maj 2017

Och så var det Manchester

UPPDATERAT
Ett 20-tal döda (22 just nu) och ett 60-tal skadade på konsert i Manchester. Så trist! Det småskaliga terrorkriget pågår. Självmordsbombare misstänks. Ariana Grande hade konsert. Vem är det tänker jag? Jo hon är född 1993 och världsartist och många barn var på hennes konsert. Det finns inga ord längre. Allt förblir ordlöst inom mig. Som det gör när allt är för mycket och inget mer orkar varken jag eller andra. 

Inträffade vid halvtolv i går (halvelva lokal tid) och då sov jag. Går inte längre upp på natten och kollar nyheterna. Även om jag var vaken vid halvtvå i natt. Blir för trist att behöva konstatera att en idiot till har lyckats att utföra ett terrordåd, ett massmord. Allt går igen och är totalt meningslöst.

Faksimil från twitter. 
Fyrahundra poliser har jobbat under natten och de skadade vårdas på åtta sjukhus. Polisen vädjar till allmänheten att bidra med foton från händelsen. Personen som är skyldig till detta höll i bomben, säger polisen och de är inte säkra på att det är en ensam galning. 

Ariana Grande är förkrossad och ställer in sin världsturné. Nej the show must go on! Ge inte efter för terrorn. Hon var här och spelade den 8 maj i Stockholm. Så bra att det inte briserade en bomb då. Det hade varit lite väl magstarkt. Hon har heller inga ord skriver hon på twitter ser jag. Alla tankar till de döda och ta hand om de skadade. Så sorgligt för de anhöriga. Om terroristen är en muslim är det också tråkigt för denna världsreligion. Men dessa galningar dyrkar inte Gud eller Allah utan döden.

På sociala medier efterlyser nu föräldrar sina barn som är så små som 9-10 år precis som Ebba Åkerlunds föräldrar gjorde efter terrordådet i Stockholm. Bomben fanns inte inne på arenan (det var utsålt och det betyder kring 21 000 besökare) när konserten pågick eftersom säkerheten var stor vid inpasseringen, men när alla ska ut är det inte lika stor säkerhet och konserten hade nyss avslutats när bomben briserade. Charlotte Campbells 15-åriga dotter Olivia är ett av de saknade barnen.  
10:11
För fyra år sedan skrev jag att det var ett uttryck för självhat när ungdomar i förorter attackerade sina landsmäns bilar och hus. En terrorist har ett självhat som briserar i mordet på sig själv och andra människor. Och den inser inte detta. I religionerna ställs detta på sin spets för där finns både Gud och Djävulen, fast terrorister tror att de har ett uppdrag från Gud och ska bli belönade med paradiset. Hjärntvättade av andra muslimer. När ska islam fördöma dem och terroristerna samfälligt? President Trump hade en poäng där i sitt tal i förrgår till muslimerna i världen.
12:56
En 23-årig man är anhållen. Han sägs ha samband med attacken. Premiärminister Theresa May säger att polisen vet vem terroristen är. 
14:09
IS tar på sig detta och säger att "en av kalifatets soldater lyckades placera en bomb i samband med att de som deltog i ett korståg samlades". Det låter som om det är någon som befinner sig på ett mentalsjukhus som har skickat ut detta meddelande. Det publicerades inte på muslimska nyhetsbyrån Amaq utan på sociala medier.
17:46 
Den 22-årige Salman Abedi är självmordsbombaren säger polisen. Känd av brittiska myndigheter sedan tidigare. Han kommer ursprungligen från Libyen. Han föddes 1994 i Manchester och var näst äldst av fyra barn. Hans mamma Samia Tabbal är 50 år och pappan Ramadan Abedi var en säkerhetsofficer. Salman Abedis bror är anhållen. Salman Abedi lät skägget växa och grannarna har sagt att han uppförde sig underligt på senare tid. 
24.5.2017
Olivia Campbell 15 år har konstaterats vara ett av dödsoffren för terroristen. Så är också Saffie Rose Roussos endast åtta år gammal. Hon är det yngsta offret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar