onsdag 10 maj 2017

Trump tror han är med i en TV-show

Trump tror att han fortfarande leder en TV-show. 
UPPDATERAT
Han fortsätter precis som förut att sparka folk "you´re fired" som han gjorde i TV-showen The Apprentice. Nu hade turen kommit till FBI-chefen James Comey, som fick veta att han var sparkad via TV, men han trodde det var ett skämt. Dock fick han så småningom ett brev om att det verkligen var så. Jag förutspådde redan för länge sedan att Trump skulle sparkas själv från posten som president. Hur det går med den saken lär vi får se. 

FBI-chefen fick ett brev där det stod:  "You are hereby terminated and removed from office effective immediately". Lite väl likt en filmreplik ur just Terminator. Säger en del om vilken underlig värld Trump bebor. Demokraterna sade omedelbart att det här är ett sätt att försöka dölja Trumps samarbete med Ryssland. På FBI inkallades de högre tjänstemännen till ett krismöte i natt för att de sammankallade skulle kunna ta ställning till hur de ska kunna fortsätta sin utredning av presidentens samröre med Ryssland. James Comey var utnämnd på tio år, men hann bara sitta i fyra innan han fick sparken.
11.5.2017
Här skriver Washington Post att Trump bestämde sig förra helgen att sparka den olydige och självständige Comey, som inte lade tillräckligt med energi på det som presidenten ville utan istället fortsatte att undersöka presidentens förbindelser med Ryssland. Han ville att FBI skulle undersöka läckor till journalister och det gjorde inte Comey. Han skötte enligt president Trump inte jobbet. FBI är en överstatlig federal polismyndighet och som sådan borde den stå ganska fri från presidenten. Byrån är mer än hundra år gammal och var mycket självständig under J Edgar Hoover, som var chef från 1920-talet fram till sin död 1972.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar