tisdag 16 maj 2017

Tova Moberg sjunde misstänkta mordet

UPPDATERAT
En blond 19-åring som försvinner och efterlyses. En glad, sprallig, omtänksam och mycket levande tonåring från Njutånger i Hälsingland, som saknas av sina föräldrar och som nu förmodligen har hittats fast polisen är mycket förtegen. Tre män i 20-årsåldern sitter anhållna för människorov. Detta är det sjunde misstänkta mordet den här månaden, vilket gör att statistiken på tre mord/dråp eller dödligt våld i veckan i Sverige ligger konstant. 

De andra brotten handlar ofta om män som skjuts och det har förekommit två sådana fall den här månaden. Dessa förklaras, som att det är ingen fara för allmänheten, för det är uppgörelser. Och ett tredje mord denna månad handlar om en tidigare kriminell man, känd av polisen. Tre män således, men när en oskyldig, blond, ung kvinna dör är det värre. Hon gick på gymnasiet i Hudiksvall och nu saknas hon bland klasskamraterna på ekonomilinjen.
9:32
Här skriver Tovas pappa Roger Moberg om hur det känns när hans dotter har hittats avliden. 
12:52
Här bekräftar åklagaren att det är Tova Moberg som har hittats död och nu är de tre anhållna männen misstänkta för mord.
13:33
Tova Moberg hade en relation med en av de misstänkta männen. Tidigare i år blev han anmäld för misshandel av henne. Så trött på män som misshandlar! Hennes kropp påträffades i vattnet bredvid den gård, där polisen har sökt efter henne. Familjen trodde att relationen var över efter anmälan om misshandel, men nu träffades de igen. 
17.5.2017
Tidigare pojkvännen till Tova Moberg har begärts häktad och de båda andra anhållna har släppts.
17:00
Jag vet vem det är som är begärd häktad, men jag tycker alltid att brottslingar får för stort utrymme, så jag tänker inte nämna hans namn. Bara säga att han är en vanlig svensk ungdom med blå ögon. Så trist! 
18.5.2017
Den 22-årige mannen har häktats i dag på sannolika skäl misstänkt för mordet på Tova Moberg.
20.5.2017
Här skriver DN att 9 av 10 mordförsök/mord med skjutvapen utförs av de invandrare som har kommit de senaste 20 åren från Mellanöstern och Afrika. Men dessa mord och mordförsök är så vanliga så de skapar knappt längre några rubriker i tidningarna. Dessa brott är svåra att klara upp, bara 30 procent av morden kommer till domstol. De männen är födda på 90-talet och ej asylsökande utan bor hemma hos föräldrar. Dagligt cannabisbruk är vanligt. 


17.11. 2017
Tova Mobergs ex-pojkvän som är 22 år gammal åtalas nu för mordet på henne. Hon ströps av denne och han slog sedan med en hammare minst 20 slag mot hennes kropp. Han nekar till mordet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar