söndag 21 maj 2017

Chris Cornell gjorde en "Marilyn"

UPPDATERAT
Rockstjärnan Chris Cornell pratade med sin fru som tyckte att han lät "groggy" och ville att livvakten skulle titta till honom. När livvakten inte blev insläppt av hotellpersonalen för att han inte var registrerad där sparkade han in två dörrar och hittade Chris Cornell i badrummet på golvet med blod i munnen. Han levde tidigare vid 23.30 när livvakten hjälpte honom med hans dator men bara 45 minuter senare hittades han död. Det gick inte att återuppliva honom. 

Utslaget från obduktionen blev att han hade begått självmord den 17 maj, vilket familjen kritiserar. Han tog receptbelagd medicin, men ville inte dö, menar de. Filmstjärnan Marilyn Monroe råkade ut för exakt detsamma när hon dog. Hon var groggy när hon talade i telefon och Peter Lawford ville att någon kollade henne, men den "sköterska" som hade hand om henne hörde att hon snarkade och såg inte till henne på riktigt. Snarkning kan betyda döende, medvetslös människa. Detsamma var det med filmstjärnan Heath Ledger, där städerskan hörde honom snarka och när hans massös kom lite senare var det för sent. Alla tre smet de från livet kan man säga, men samtidigt säger en del att allt sker i rätt ordning. Fast det inte känns så för de efterlevande. Chris Cornell efterlämnar tre ännu inte vuxna barn. Han blev 52 år gammal.
Här är Chris Cornell på scen i sitt sista
framträdande i livet i Detroit.
Han dog bara någon timme
efter konserten. 

Faksimil från twitter. 

Chris Cornell hade tidigare den kvällen avslutat sin sista konsert med sitt band Soundgarden i Fox Theatre i Detroit. Den allra sista sång han sjöng var "In my time of dying", vilket säger att han kanske visste vad som skulle ske. Men familjen säger att han inte visste vad han gjorde. Den sången handlar om en döende människa, som vänder sig till Jesus och ber honom ta honom med sig. Och att ge honom nya vingar ifall hans egna inte klarar färden. Så här inleds sången:

In my time of dying
I want nobody to mourn
All I want for you to do
Is take my body home

14:29
Chris Cornell kommer att jordfästas i Los Angeles på fredag den 26 maj. Han kommer att flygas från Michigan till Los Angeles i dag. Han kommer att vila på Hollywood Forever Cemetery.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar