lördag 27 juli 2019

Amanda Hansson fick inte ha lite kläder på sig

UPPDATERAT
Amanda Hansson blev avslängd från en buss i Malmö för att hon var för lättklädd! Vad är det för dumheter? Har det plötsligt blivit sharialagar på bussarna? Hon fick höra från Skånetrafiken att det inte alls finns någon klädkod för passagerare. Och bolaget ska utreda saken. Ge föraren en skarp varning och berätta att det här är Sverige där kvinnor kan klä sig hur de vill. Hon har helt rätt i att bli arg och att inte låta män bestämma hur hon ska klä sig! Bra Amanda stå på dej! Det är för tusan värmerekord! I Stockholm har en man åkt tunnelbana hela livet bara iförd shorts och sandaler. Även på vintern. Det enda som bekymrade mig när jag såg honom var om han inte frös. 
18:47
Chauffören har tagits ur tjänst meddelar hans arbetsgivare bussbolaget Nobina. De har inte heller någon klädkod för passagerare. De sponsrar Stockholm Pride och har inga synpunkter på klädsel där heller.
29.7.2019
En muslimsk kvinna i Malmö som tvingades stiga av bussen, på grund av sin klädsel där bara ögonen syntes, fick skadestånd på 25 000 kronor av bussbolaget Arriva. Kan det vara något som gäller i motsatt fall också? Med lite kläder? Nä tror knappast det. Det där hände 2008, så oerhört länge sedan. Och det är klart det är diskriminering av den muslimska, men inte av den svenska kulturen. 
14:58
Bussbolaget försöker nu komma i kontakt med Amanda för att be henne om ursäkt och busschauffören har sagt i inledande samtal att han gjorde fel. Just så.
30.7.2019
Huruvida bussbolaget Nobina ska ge Amanda Hansson någon ersättning för detta vill inte bussbolaget kommentera. Klart att vi får klä oss hur vi vill i Sverige!
Faksimil från facebook. 1 kommentar:

  1. Anmälan till DO för kränkning och 60.000 i skadestånd.
    Nejvisst hon är ju svensk. Tänkte inte på det....

    SvaraRadera