onsdag 31 juli 2019

De tiggande kvinnliga knarklangarna

UPPDATERAT
På Drottningtorget i Göteborg tiggde kvinnorna, men samtidigt sålde de knark. De hade sitt förråd en bit bort och knarkarna kunde beställa de tabletter de ville ha från dem. Då gick de och hämtade varan. Polisen fick tips från allmänheten och började spana på dem under våren. Den 25 juni greps knarklangarna som var EU-migranter från Rumänien. 

En av kvinnorna hade kring 17 000 kronor gömt i kläderna när hon greps. De sex får korta fängelsestraff mellan ett och fem månader och ska inte utvisas från Sverige. De är ju EU-medborgare. De kan fortsätta med sitt langande när de kommer ut. De hade suttit där på torget under minst ett år innan de greps. Bra förtjänst! Heja Rumänien! Varför kan landet inte ta hand om sina egna medborgare? Måste de komma hit och bli kriminella? De påstod förstås att det var receptfria tabletter i Rumänien, men det var inte heller sant. Så annorlunda Sverige har blivit på ett par årtionden. Helt upp och ned.
1.8.2019
Från och med i dag kostar det pengar för tiggare att tigga i Eskilstuna. Som första kommun inför de en avgift på tiggarplatser. Tidigare har kommuner försökt att förbjuda tiggeri, men det har alltid upphävts av högre instanser. Polisen ger från i dag tillstånd och ska se till att detta efterlevs i Eskilstuna. 

Här har jag tidigare skrivit om tiggare. 


De sex åtalade och dömda kvinnorna.
De är mellan 19 och 56 år gamla.
Faksimil från förundersökningen
av polisen. 

1 kommentar: