söndag 14 juli 2019

Denis Lisov får asyl i Polen

Denis Lisov från Ryssland tog sina tre döttrar som befann sig i en muslimsk libanesisk fosterfamilj i Sverige och flydde till Polen. Han blev efterlyst med en internationell arresteringsorder av svenska myndigheter, eftersom han hade försvunnit med barnen, och därför blev han stoppad när han kom till Polen. Men nu kommer pappan och barnen inte att överlämnas till svenska myndigheter. 

Det är en otrolig historia, som ingen varken kan bekräfta eller förneka, för sociala myndigheter i Sverige har tystnadsplikt om enskilda fall. Flykten hände tidigare i år och de tre döttrarna ville vara med sin pappa. De är 12, 6 och 4 år gamla och får nu fortsätta med sin pappa sedan en rättslig instans i Polen har beslutat att de får asyl i Polen.

Det här är ett fall, som aldrig skulle ha kunnat inträffa tidigare. Men det bröt mot Denis Lisovs mänskliga rättigheter att inte få ta hand om sina döttrar, konstaterade domaren i Polen. Sverige beskylls för att vara ett ultravänligt land för muslimer och att placera Lisovs barn hos en muslimsk familj, trots att de är kristna, och 8 mil bort från fadern var ett övergrepp av svenska myndigheter och kommunen Gullspång. Mamman ansågs mentalsjuk och fadern troddes inte kunna ta hand om sina barn. 

Vilken röra som uppstår när svenska myndigheter ska sköta saker numera. Gullspång lär vara en av de mest omhändertagande kommunerna i landet. De sägs ta hand om alltfler barn. Det verkar märkligt eftersom kommunen inte har så många invånare. I år bor där drygt 5 000 invånare. Socialdemokrater och moderater är stora partier i kommunen. Det bor omkring en miljon muslimer i Sverige, dvs 10 procent av befolkningen. Och det är en hög uppskattning. Konstigt att inte kunna hitta en kristen familj då som fosterfamilj.


Denis Lisov får ta hand om sina barn.
Han överlämnas inte till svenska myndigheter.
Faksimil från Poland In. 

3 kommentarer:

 1. "Enligt Antonsson kan det vara därför familjen så småningom fick stanna i USA. Pinochets män fick nämligen asyl i USA. Och Mia Eriksson ska enligt Antonsson inte ha fått asyl i USA som påstås i boken Asyl. Mia Eriksson har helt enkelt fått uppehållstillstånd sedan maken fick asyl."

  Det där med asyl behöver ju inte alltid vara riktigt som det påstås. Ur
  en känd historia här i landet för 10 år sedan ...

  SvaraRadera
 2. testat google hans namn med aftonbladet, men hittar inget, gömmer aftonbladet detta pga att tom dom fattar hur extremt det skulle vara att tvångs sätta 3 unga kristna döttrar i en muslimsk familj ?

  SvaraRadera
 3. Nej men i svenska medier ska man undvika att skriva ut namn. Överhuvudtaget. Det är en frivillig överenskommelse mellan press och SVT plus radio. Det gäller dock inte här. Svenska folket är införstådda med detta att det är fult med namn för det har så länge inpräntats. https://po.se/pressetik/

  SvaraRadera