lördag 6 juli 2019

Nyamko Sabuni är inte tillräckligt vit

UPPDATERAT
Det var naturligtvis oförlåtligt av kd-ledaren Ebba Busch Thor att luncha med Jimmie Åkesson i veckan och nu kräver både Nyamko Sabuni för liberalerna och Annie Lööf för centern att hon väljer sida. Är hon med dem eller med sverigedemokraterna? Kd-ledaren inser att det behövs att invandringen till Sverige blir 70 procent mindre, så att vi kommer mer i takt med våra nordiska grannländer. Under de senaste fem åren har Sverige tagit emot dubbelt så många asylsökande som de andra nordiska länderna tillsammans. Men att prata med Jimmie Åkesson är fortfarande att bli pestsmittad. 

Rune Larsson från Skåne, som har varit medlem i liberalerna i omkring 70 år, går nu ur partiet. Han vill att partiet ska vara mer socialliberalt. Att det ska ta hand om människor som "plågas av ensamhet, liksom flyktingar och hemlösa". Han vill att liberalerna ska se "mötet mellan olika traditioner, kulturer och religioner som en berikande möjlighet". Han vill att liberalerna ska tro på "människors lika värde, oberoende av sådant som nationella gränser, hudfärg och religion". Han går ur för han tycker inte att Nyamko Sabuni är tillräckligt socialliberal. Fast hon ju företräder kroppsligen allt det han söker efter.

Det är intressant att han låter mer som en präst än en företrädare för ett parti. Att vi ska ta hand om hela världens människor i Sverige och inte stänga någon ute. Hans tankegångar känner jag igen från den prästfamilj jag kommer ur. Den som var min farfars barndomsmiljö. Detta att Sverige ska ta hand om hela världen har länge funnits som huvudtanke hos en del av överklassen i Sverige. Detta hängde ihop med en överlägsenhetskänsla och att vi ska hjälpa de som är av andra hudfärger till samma kristna, vita välstånd, som Europa har. Och den tanken har under hundra år spritt sig till medelklassen i Sverige. 

Det blir krock i tanken nu när Nyamko Sabuni verkligen är av en annan hudfärg och dessutom kommer från det Afrika, där missionerandet för att ta hand om de svarta var bland det finaste som gick att göra i början av 1900-talets Sverige. Vi ska se sådana som Nyamko Sabuni som offer för den vita delen av mänskligheten. När hon nu inte ställer upp på detta blir det krock mellan värderingar och tankesystem. Då blir hon anklagad för att vara del av ett konservativt högerparti. Men hon är ju bara jämställd. Och hon vill inte ha en offerstämpel.

Hon är vit och europeisk i sina tankar och en pragmatiker. Nu håller Sverige på att försöka ta hand om den misslyckade invandringspolitiken och integrationen, där alla partier var uttalat kristna och inte såg att de fortsatte den politik, som de vita hade utövat mot andra hudfärger i århundraden. Den där importen av människor betyder billig och tacksam arbetskraft. Ingen såg att vi skulle få svårt att integrera dessa människomassor. Och att de skulle på sikt rasera vårt välståndssystem. Hela vårt mödosamma bygge sedan hundra år tillbaka. En välfärdskommission är tillsatt av regeringen för att alla ska lista ut hur framtidens välfärd ska se ut. Inte så svårt. Färre människor att tycka synd om och ta hand om. Färre som väljer kriminalitet, färre som blir brottslingar och står utanför samhället.

12:11
Jodå Ebba Busch Thor är med sverigedemokraterna och säger att hon kan både prata med och förhandla med Jimmie Åkesson. Hon tror inte att Alliansen kan återuppstå. Hon tror heller inte på något konservativt block utan menar att blockens tid är förbi i Sverige. Men två partier kan knappast regera Sverige. Det behövs ett större regeringsunderlag om inte sverigdemokraterna växer förbi både moderaterna och socialdemokraterna till nästa val år 2022.


Nyamko Sabuni är inte tillräckligt vit i sin tankevärld.
Hon borde vilja ta hand om hela världen, precis
som de vita kristna alltid har velat.
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar