torsdag 4 juli 2019

ASAP Rocky begärd häktad för misshandeln i Stockholm

UPPDATERAT
ASAP Rocky, världsberömd rappare och hiphopartist, begärdes häktad för den misshandel som finns på video på gatan i Stockholm. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Han är oskyldig för han blev angripen säger han. Eftersom det finns bilder så bestämde sig polisen för att göra eller statuera ett exempel av honom, menar han. Norge fick inte se honom uppträda i går. Polen, Irland, England och Ryssland är inplanerade på turnén. Här är bilder från tjafset som var innan misshandeln. Och här är fler bilder av vad som föregick misshandeln

PS. Jag var synsk i morse och skrev att han redan var häktad. Men han är nu begärd häktad och förmodligen sker förhandlingen i morgon fredag. DS.

5.7.2019
 Nu är ASAP Rocky i tingsrätten i Stockholm för att försöka bli fri eller också häktas han strax.  Tolken som tingsrätten fick tag i var sen och är inte bra på juridiskt språk. Den första häktningsförhandlingen har pågått i mer än två timmar. 
12:50
 ASAP Rocky häktas för misshandel. Dock inte grov misshandel och hans försvarare ska genast överklaga detta till hovrätten. 

Här kan ni se vad ASAP Rocky har lagt upp på instagram för att förklara vad som hände. 

8.7.2019
Hovrätten hävde inte häktningen så nu överklagar advokaten till Högsta Domstolen.
16:57
HD tar inte heller upp häktningen så nu sitter ASAP Rocky kvar på Kronobergshäktet. Senast den 19 juli ska han omhäktas, åtalas eller släppas. Här flyger offret för misshandeln genom luften.
Sedan fick han ta emot sparkar liggande på gatan.
Han slogs medvetslös.
Faksimil från Youtube. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar