onsdag 10 juli 2019

Justice for Rocky

UPPDATERAT
Många ställer upp bakom ASAP Rocky för att han ska få rättvisa. GW Persson gör det. Han fattar inte vad som hände och inte hur det kunde bli grov misshandel. Ja nu är ju ASAP Rocky häktad för enbart misshandel, inte grov sådan. I Norge ska Alan Walker ge ut en skiva med honom och kräver rättvisa för Rocky. Ska han släppas om 14 dagar och aldrig mer visa sig i Sverige? Precis som Assange gjorde. Han slapp undan fast han var internationellt efterlyst. Men hur kunde afghanerna gå fria? De som började bråka? 

Många frågor från den så kallade allmänheten som inte har några svar. Men visst var det misshandel. Det hade räckt med att svinga den påstridiga afghanen genom luften och lämna honom där på gatan. Jag minns min pojkvän när han blev trakasserad i Köpenhamn, för att han var liten till växten. Men han kunde judo så han lade ned motståndaren på gatan. Det räckte. Men det var ju länge sedan förstås. Han hade också kompisar med sig, men de trodde när de vände sig om att min pojkvän skulle ligga på gatan. Sedan beundrade de honom för insatsen i många år. Men numera ska man sparka i stort sett ihjäl den som ligger på gatan. Usch.

Norske Alan Walker ska ge ut en ny skiva med ASAP Rocky och han vill också ha rättvisa för Rocky. Jo det finns alldeles säkert inom en viss tidsrymd. Åtalet kan väl väckas snart? Det är ju ganska klart vad som hände. Men polis och åklagare är överbelastade förstås. Dessutom är det juli och semestrar. 

Här skrev jag tidigare om misshandeln. 

17:20
Häktet på Kronoberg är som att gå in på en toalett, enligt USA:s ambassadanställde som besökte Rocky. Visst är man van vid amerikanska lyxbadrum så kanske det är mer som en toa. Men alla som hamnar där i häktet har likadana villkor och alla får kranvatten, det kommunala. Både intagna och anställda. Och så är det smutsigt och sjukdomsdrabbat och intagna är mentalsjuka. Det är inte värre än utanför häktet i Stockholm. Överdrifterna är många hos mediesajten TMZ, men vad kan man vänta sig. Naturligtvis är inte heller rättegångar offentliga i Sverige. Utan stängda för media och allmänhet. Vilket skitsnack. Här är alla förhandlingar vid Stockholms tingsrätt i veckan. Det är bara att gå dit och lyssna. 

11.7.2019
Strax har 500 000 skrivit på listan med Justice for Rocky. Skriv på, skriv på! Det gör knappast att lagens hantlangare jobbar fortare och Rocky sitter där han sitter någon vecka till säkerligen. Men skriv på. Det finns knappast något bättre att göra denna julitorsdag. Inte att ge en slant till någon fattig eller jobba frivilligt åt någon organisation. Eller ge en kram till någon medmänniska. Nej att skriva på listan är det absolut bästa!
9:05
Alla spelningar ASAP Rocky skulle göra i juli i Europa är inställda. 
18:07
ASAP Rocky har inte behandlats illa i häktet, berättar han för SVT genom sin advokat. Han har inte pratat med TMZ utan de har hittat på det de har skrivit. Ett riktigt skitsnack med andra ord, precis som jag skrev ovan, inte så ovanligt när det gäller kända människor.
12.7.2019
Tidigare USA-ambassadören Mark Brzezinski uppmanar nu regeringen att lägga sig i fallet ASAP Rocky. Eller kungen. Han anser att de afghaner som följde efter ASAP Rocky och hans sällskap verkar ha varit "rasmässigt hatiska personer". Jag tycker nog att denne amerikan inte ska lägga sig i Sveriges lagar och regler för misshandel. 
17.7.2019
Här svarar åklagaren Petra Lundh på GW Perssons påhopp i TV4 i söndags. Hon tycker att GW går långt över gränsen när han recenserar hennes utseende och säger att hon vill bli berömd. Bra att hon säger ifrån. GW får komma undan annars med vad som helst eftersom han är kriminologisk expert.
19.7.2019
Omhäktning begärd med en vecka från åklagarens sida. Utredningen är inte klar. I eftermiddag så häktas han därmed om igen. Om inte president Trump lägger sig i eller Kardashian förstås. De kan nog få honom fri om de hotar med vapen eller så. Det är ju dessutom mitt i den svenska julisemestern så fortare går det inte. Håll emot nu och visa hur det svenska rättväsendet fungerar. 
14.14
Jodå ASAP Rocky får sitta häktad till nästa vecka den 25 juli. Sedan hoppas vi att rättegången blir av. En tröst är kanske att även målsäganden är misstänkt för brott. Livvakten fick ju hörlurar kastade mot sitt ansikte och beskylldes då för att ha skadat dem. Trist soppa.
20.7.2019
För alla som inte känner till detta så är ministerstyre olagligt i Sverige, dvs att ministrar direkt lägger sig i saker som faller under deras politiska område . Det är det däremot inte i USA. Ministrar kan dock inte styra domar eller lägga sig i enskilda rättsfall i något land utom i länder där diktatur råder.  
22.7.2018
Nej målsäganden är inte längre misstänkt för något brott. Fast han kastade sina hörlurar mot livvakten. Fallet är nedlagt av åklagaren.
17:27
Och TMZ fortsätter med förtalet av det svenska rättssystemet och ljuger om själva åtalet. Det kan inte bli tal om "aggravated assault" eftersom det enbart handlar om misshandel. Inte grovt sådant. Han kommer inte att få sex års fängelse som TMZ tror. Och att statsministern har inte rubbat rättsväsendet i Sverige, för att han sade åt Trump att inte lägga sig i. Mycket ljug där!
25.7.2019
Jodå det blir åtal mot de tre som har suttit häktade. Det meddelar åklagaren. Ni kan läsa om detta här. Det är ett åtal för misshandel, som kan ge högst fängelse i två år. Snarare blir det dock ett straff i den lägre skalan på sex månader. Häktningen kvarstår fram till rättegången som blir i Stockholms tingsrätt.
14:25
Den 30 juli nästa tisdag inleds rättegången mot ASAP Rocky. Det går mycket fortare än det gör för vanliga stackars medborgare, som kan få sitta månader i häkte innan det blir rättegång. Det lönar sig att vara amerikansk kändis!
Trevor Noah på The Daily Show tyckte att
nu har ASAP Rocky suttit så länge
i svenskt häkte att han snart måste
byta dollartecknet
till ett eurotecken. 


President Trump kan inte låta rättsväsendet sköta
ASAP Rocky utan måste prata med Stefan Löfven.
Vilken dumskalle!
Löfven har inte makt över domstolar.
Trump skrev detta 19 juli. 
Svenske polisen Viktor Adolphson svarade president Trump
 och twitter svarade med att stänga av honom tillfälligt.
Finns ingenting som gör att det behövs.
Helt rätt det som står där!
Visst är det kul att Trump inte låtsas om att det kan finnas
andra rättssystem i världen
än det amerikanska.
Han vill garantera borgen för ASAP Rocky.
Men pengar fixar inte allt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar