söndag 21 juli 2019

Jan Eliasson om migrationen som arbetsuppgift

Mångfald måste vara bättre än isolering och inåtblickande, skriver Jan Eliasson på DN Debatt. Jo jag hade hållit med honom för mer än tio år sedan då han var utrikesminister i ett antal månader 2006. Då hade ännu inte Sverige översvämmats av "flyktingar", som får undantagslagar och som blir bättre omhändertagna i kommunerna genom tvång från regeringen än andra medborgare.

Jan Eliasson har en utblick över världen som om han befann sig på månen. Han är ordförande i SIPRI, ett internationellt fredsforskningsinstitut i Stockholm och han om någon borde begripa vad som händer när hundratals olika nationer ska samsas i landet. Han har varit vice ordförande i FN och han vet vad han ska säga för att passa in i åsiktskorridoren. På vänstersidan. Han har alltid varit socialdemokrat och har inte begripit att sedan ett antal år så kostar varje ny invånare i Sverige kring 74 000 per år att ta hand om. Detta livslångt. De hinner helt enkelt inte betala tillbaka det som behövs i statskassan eller till kommunerna, för att vår sociala välfärd ska bestå.

Att ha migrationen som arbetsuppgift är en blinkning till nuvarande statsminister, för att han ska begripa vilken riktning som behövs. Stefan Löfven ska hellre lyssna till eliten än till folket, för de vet ju inte vart Sverige ska gå. Det är omöjligt för Sverige att isolera sig, som han påstår, eftersom vi redan har lättat på restriktionerna för invandring av anhöriga. Och ingen av de omkring två miljoner invandrare som finns i Sverige har någon önskan att isolera sig i sitt nya hemland. Lika lite som vi infödda. 

Jag har haft som arbetsuppgift hela livet att betala och betala för allt genom skatter och avgifter som bara har blivit allt högre i min livstid. Migrationen vill jag absolut inte ha som arbetsuppgift. Den överlåter jag med varm hand på invandrarna själva. Och de som har låtit dem komma hit. Antagligen menar Eliasson integrationen, men den får likaså dessa invandrade folk plus statsmakten, kommunerna och landstinget gärna ta hand om. Jag hoppas verkligen att det lyckas.

Det här är en falsk bild. De flesta som invandrar är män.
Och det är Migrationsverket som
vill att alla ska förlänga sina uppehållstillstånd.

1 kommentar:

  1. Migrationen var säkert bättre förr. Liksom nostalgin ...

    SvaraRadera