söndag 7 juli 2019

Ebba Busch Thor talar ut

Ebba Busch Thor angrep januaripartierna hårt i går i sitt tal i Almedalen. Hon menade att avtalet i januari mellan partierna byggde på banal "basarhandel". Hon slog mot Magdalena Andersson (s) och hennes elitfeminism och ville istället ha en vardagsfeminism. Kvinnor ska inte behöva slåss med männen och göra karriär enligt en manlig norm. Utan kan få forma sina liv så att familj och yrke kan samsas. 

Hon angrep också oanständiga socialdemokrater, som sysslar med brunsmetning. Hon uppmanade Nyamko Sabuni att bryta upp för hon har blivit utsatt för vänsterns smutskastningsapparat. Det går att ge Sverige en ny regering redan i höst, sade hon. Och hon menade som Nyamko Sabuni att visionen om det mångkulturella samhället måste begravas. Hon skrev om detta i Aftonbladet.  "Sverige finns redan. Sverige är ett gammalt land. De trötta retoriska figurerna med Karl-Oskars och Kristinas utvandring till artonhundratalets Amerika har inget med dagens svenska situation att göra. De anlände till ett land som fortfarande höll på att skapas och utvidgas, dessutom genom att de som redan bodde där trängdes undan. En nyinflyttad familj kunde därför söka upp ett obebyggt område och sätta plogen i jorden."

Hon menade att stora motsättningar uppstår om de invandrade inte kan finna en plats och de som redan bor i Sverige inte längre känner igen sig. Hon vill ha ett glaskart asylprogram med krav och en minskad invandring för att komma mer i takt med Norden. Hon menar att de invandrade behöver bli svenskar. Lena Mellin i Aftonbladet utnämnde henne till den verkliga oppositionsledaren. 

Här kan ni begrunda hela talet om ni inte såg det.  Ebba Busch Thor hade stor energi och talade klarspråk i Almedalen.
Vädret var uselt, men publiken stor.
Faksimil från SVT. 

1 kommentar:

  1. Kritisk krönika i dagens DN av Margit Silberstein.
    Så bra (?) att den måste ses bakom betalvägg ...
    https://www.dn.se/ledare/margit-silberstein-mina-hogtider-ar-mina-de-ska-inte-ebba-busch-thor-lagga-sig-i/

    SvaraRadera