torsdag 18 juli 2019

Krävs dödsstraff för de tre som mördade två skandinaviskor

UPPDATERAT
I dag eller inom en snar framtid kommer domarna mot de 24 män, som har åtalats i samband med morden på norska Maren Ueland, 28 år, och danska Louisa Vesterager Jespersen, 24 år. Det finns inget tvivel om att de tre anklagade för morden är skyldiga. De filmade dem och lade ut det på internet. En av advokaterna menar att de inte har fått utöva sina mänskliga rättigheter och att de inte har fått en rättvis rättegång. 

Åklagaren har begärt 20 års fängelse för en del andra anklagade. De fängslade har inte fått försvara sig fritt utan de har bara fått svara på domarens frågor, menar advokaten. Det är polisrapporten istället för vad som sägs i rätten som ligger till grund för domarna. Ett flertal av männen är anklagade för att vara anslutna till en terrorgrupp varav Abdessamad El Joud anses vara huvudman. Han fnissade hela tiden under rättegången utan tillsägelse, chockerande menar en advokat. Marocko har inte genomfört en dödsdom sedan 1993 fast ett hundratal personer sitter i fängelser med en dödsdom.
15:25
De tre som riskerar dödsdom nöjde sig med att be Allah om förlåtelse, när de fick chansen att prata inför rätten i dag. De svor trohet till IS inför morden, vilket de lade ut på internet, men anses vara så kallade ensamvargar och inte anhängare som var anslutna till IS. Domen väntas senare i dag. Den norska familjen kommer att använda en eventuell ersättning till att bekämpa terror genom utbildning i marockanska fängelser. 
17:41
De tre huvudåtalade döms till döden för morden. Antagligen kommer de att få tillbringa sina liv i fängelse eftersom ingen har blivit avrättad på så länge i Marocko. De andra åtalade blev dömda till mellan fem och 30 år i fängelse.

De här båda kvinnorna blev brutalt mördade i Marocko.
Nu faller domen över deras mördare.
Faksimil från facebook. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar