onsdag 24 juli 2019

Boris Johnson träffar drottningen

UPPDATERAT
I dag ska Boris Johnson träffa drottningen i Storbritannien och bli premiärminister i landet. Han har suttit i det brittiska parlamentet sedan 2001 och tillhör det konservativa partiet. Hans absoluta löfte är att Storbritannien ska lämna EU den 31 oktober vare sig det finns ett avtal eller inte. 

Han föddes i New York av brittiska föräldrar och har varit borgmästare i London förutom utrikesminister. Han gillas starkt av president Trump, som kommer att träffa honom tre gånger innan Brexit. Och han anser att Boris Johnson är Storbritanniens Trump. Förutom Brexit så ska han ena landet, säger Boris Johnson och förstås besegra Jeremy Corbyn, labours partiledare. Båda ledarna för de båda länderna är nationalistiska, populistiska och gillar att så splittring. Frågan är vad som kommer efter att de har rört till världspolitiken.
25.7.2019
Boris Johnson ska göra Storbritannien till det största landet på jorden. Lite väl övermaga ord. Imperiesamhället är ungefär lika misslyckat som Tyskland och Sverige med liknande problem med invandring och brottslighet. Men han går i president Trumps fotspår. 

Trump vill gärna vara bror och du med Boris Johnson.
Presidenten tänker knyta fasta band med
Storbritannien.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar