torsdag 11 juli 2019

Sex turister döda i storm i Grekland

Sex turister dödades i Grekland när en sommarstorm drog in över landet. Bortåt ett hundratal skadades. Meteorologerna skyller på människan och jordens uppvärmning och det är vårt fel alltihop. Nu är vi kollektivt skyldiga till mord. Visst slår Moder Jord tillbaka och visst är det vårt fel. Vi är för många på den här jorden och vi skövlar planeten. Det är alldeles sant. 

Det handlar inte om några ynka koldioxidutsläpp utan om hela situationen. Att det aldrig blir fred utan att krigen ständigt pågår. Nu anföll iranska skepp en engelsk oljetanker, men britterna slog tillbaka. Om människans girighet, som aldrig kan nöja sig. Att vi både individuellt och kollektivt utnyttjar varandra. Och den naiva tron på att allt ska alltid vara som förut. Det är en lika bra förklaring som vilken annan. I dessa troende tider. Här är det en vanlig svensk sommar med 15 grader just nu och lagom mycket regn. Fast meteorologerna har varnat för översvämningar.

Men se upp i framtiden! Så mycket elände kan drabba en överbefolkad planet. Det är där skon klämmer, men det vågar ingen knysta om. Överbefolkningen. Tvärtom. Vi ska bli fler och fler och åka till mars och kolonisera rymden. Innan 2040 ska den första människan sätta sin fot på mars enligt NASA. Vad ska vi i rymden att göra när människor svälter, blir sjuka, dör och far illa på jorden?


Grekland drabbades av regn och hagelstormar.
Mycket plötsligt.
Värre än på 25 år.
Faksimil från SVT.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar