söndag 15 mars 2015

Är det våren nej det är gangstrar

UPPDATERAT
I Växjö slogs ett 15-tal i går och i Brunnsparken i Göteborg i morse ett 30-tal människor. Vad är det med folk? Är det vårkänslor så att de blir som vrålande arga katter? Nej det är gangstrarna nu igen. Är det säkert att vistas ute längre i våra tätorter?

I Växjö försökte någon mörda med bil och mannen skadades allvarligt. Han fördes först till lasarettet i Växjö. Tillståndet är kritiskt. Han blev också knivskuren. En annan man fördes också till sjukhus, oklart skadeläge. I Göteborg skadades fyra unga män, knivskärning, glasskärning och en skottskada i foten. Alla var i 20-årsåldern enligt polisen. En farlig ålder.

I torsdags slogs några på McDonalds i Uppsala, fem personer greps, och förra helgen var det storslagsmål i Helsingborg. Fyra till sjukhus. Fem gripna. En man i 25-årsåldern knivskars allvarligt i Karlstad för två dagar sedan, tre anhållna där. Fast där är det två kvinnor och en man, som är gripna. Men de unga männen är inte på bra humör i landet. Eller också är det ett nytt förhållningssätt till slagsmål. Helt okej om man blir arg att skada så mycket det går. En ung man mördades i Borås i förrgår genom knivskärning och en 18-åring är anhållen för detta. 
13:34
Ingen dag är helig längre så på söndagen för några timmar sedan attackerades en man med kniv och pistol utanför en mataffär i Eskilstuna. Mannen är knivskuren i benet och tillståndet betecknas som stabilt. Bilen har skottskador, eller är sönderslagen, men inte mannen, så han hade tydligen tur den här gången. Mord- eller dråpförsök blir beteckningen på detta brott.
17.3.2015
Mord i går i Upplands Väsby, en 25-åring strök med, ett par män är anhållna av polisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar