lördag 14 mars 2015

Terrordåd är gangsterbrott

UPPDATERAT
Det säger svensk polis om de gripna i Bosnien, där tre är bosniska medborgare och en svensk. Svensken är i 50-årsåldern och heter Osman Abdel Selam (så heter han åtminstone i Bosnien). Enligt myndigheterna i Bosnien skulle en bomb de tillverkat användas vid terrorattentat i Skandinavien, men polisen i Sverige säger att den skulle användas vid gängkriminalitet. Det rör sig om Malmö, Sveriges Chicago, den här gången också.

Förmodligen är det den här mannen som avses: han heter Abdel Selam Osman och bor i en bilverkstad i Malmö och är drygt 53 år gammal. Det finns mycket gängkriminalitet som kommer från kriget på 90-talet i tidigare Jugoslavien. Männen hade lärt sig att kriga och fortsatte att använda de kunskaperna i det civila genom att leva på brott. Serbiska brottslingar har skapat en liga som kallas Rosa Pantrarna och de har stulit juveler för hundratals miljoner i Europa.
13:41
En femte man greps samma kväll i Sarajevo och polisen hittade då också platsen, där bomberna tillverkades. Åtta personer sitter häktade i Malmö för sprängdåd mot två fastigheter och den här svensken har kopplingar till dem. Bomben var på väg till Malmö i en bil och på väg över gränsen i Bosnien när den stoppades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar