fredag 27 mars 2015

De fattiga begår brott mot varandra

UPPDATERAT
Det visar en undersökning, som har gjorts av bränder, misshandel, stölder och ofredande i Skåne. EU-migranter drabbades av dessa brott, varav inget konstaterades vara hatbrott. De var istället utsatta för andra utslagna, interna uppgörelser med sina landsmän eller utpressning från andra EU-migranter. 

Denna undersökning bygger inte på polisens register, för något sådant finns inte över dessa brott. Istället handlar det om vad medier har rapporterat. Och detta visar att det är de fattiga och utslagna som själva begår brott mot varandra. Ingen större nyhet, för det är ju de som syns och umgås på dagarna, kvällarna och nätterna och befinner sig i utsatta lägen hela tiden.

I Malmö fullmäktige diskuterades i förrgår vad man ska göra åt det hundratal EU-migranter som bor i Pildammsparken. Organisationen Allt åt alla ville att dessa ska behandlas som att de bor i staden och ska få samma hjälp som de som är skrivna där. Detta strider mot socialtjänstlagen eftersom det bara är invånare skrivna i kommunen, som ska få hjälp.

Socialdemokrater och moderater i Malmö är eniga om att EU-migranterna ska få tillfälliga boenden och vinterhärbärge. En satsning som beräknas kosta kring 5,6 miljoner kronor. De mest extrema menar att vi måste se på Sverige för hundra år sedan och hur det såg ut här då. Nu är det dags att hjälpa alla inom EU, att få det lika bra som vi har det nu. Således lyfta alla som tar sig hit hundra år framåt. Genast.
28.3.2015
I Pildammsparken går det hett till. En man överfölls med kniv och rånades tidigare och en kvinna slogs i huvudet i natt. Detta utreds som hatbrott. Inom en vecka ska lägret i Pildammsparken vara borta och allt ska städas. Det är Gatukontoret som gör detta enligt gällande lagstiftning.
30.3.2015
Här sätts det upp skyltar som berättar vad som ska hända i Pildammsparken. Senast nästa måndag ska alla vara borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar