söndag 8 mars 2015

Tragiskt med trippelmord

UPPDATERAT
Jovisst är det så. Något gick snett i Uddevalla och nu är tre unga människor döda. Skrev om det här i går. Två av dem var män, som var dömda för brott, en var en ung kvinna, som var sambo med en av de dödade. Här är hennes facebook.

Och så Sörmlands Nyheter, som fick packa ihop och flytta när ett bombhot drabbade tidningen. Det var ett försök till påverkan av nyheten om sprängningen i veckan i en lägenhet. Någon ville att vissa uppgifter skulle publiceras. Den nyheten skrev jag om här. Det var kriminella där också, som drabbades.

Ja himmel och pannkaka vad skulle vi göra utan invandring? Det skulle knappast hända något spektakulärt alls i vårt avlånga land. Inte trippelmord, inte lägenhetssprängningar, inte tusentals bilbränder per år, inte brand i en skola per dag året runt. Så tråkigt vi skulle ha det. Sverige har världsrekord i skolbränder. Tack alla invandrare för att ni gör Sverige till ett mer spännande land. 
16:23
Två män är gripna för morden i en lägenhet i norra Uddevalla. Polisen har uppdaterat och säger att en av dem är anhållen på sannolika skäl för mord och den andre förhörs. De är födda 1992 och 1993.
9.3.2015
Här har ni hela den trista historien: en 22-åring kommer från utlandet och hämtas upp av de som nu är döda. De blir bråk om en skuld på vägen till Uddevalla och det slutar med att tre är döda. Den 18-åriga kvinnan befann sig i fel sällskap på fel plats sägs det, men hon var sambo med en av männen. Detta är om igen en gangsterhistoria, tyvärr. De nu gripna är kända av polisen sedan tidigare. De båda gripna är nära släkt. Det är två kristna bröder från Mellanöstern och den yngre är 21 år. Alla var nära vänner. Moskén i Uddevalla upplät sina lokaler i går så att släktingar skulle kunna ta emot kondoleanser. De var inte medlemmar i församlingen, men det spelar ingen roll, säger ordföranden i församlingen. Församlingen ville stötta människorna. Här kan ni se de båda anhållna. Och här.
11.3.2015
I dag begärdes de båda männen häktade på sannolika skäl för mord. Häktningsförhandlingen äger rum i morgon i Göteborg.
12.3.2015
Den 22-årige mannen är nu häktad. Återstår en häktningsförhandling som gäller 21-åringen.
12:52
Också brodern är nu häktad. De har även restriktioner för att inte försvåra utredningen. Utredningstiden kommer att bli lång, kring 4-6 månader.
17.3.2015
Tre advokater har tvingats att hoppa av eftersom det fanns risk för jäv. De kände någon eller några av de inblandade. Det säger en del om vilka kretsar som mest behöver brottsmålsadvokater i vårt land.
31.3.2015
Fyra män sitter nu anhållna eller häktade i samband med dessa mord.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar