tisdag 3 mars 2015

Gangstrar sprängdes till döds

UPPDATERAT
De båda som omkom i sprängningen i Nyköping var kända sedan tidigare av polisen. De hyrde lägenheten i andra hand, men det var inte godkänt av bostadsbolaget. Möjligen fick de en bomb av andra kriminella eller också tillverkade de en egen bomb. Den ene gick knappt att se vem det var och den andre hade inga fingrar kvar på en hand.

Det var på Brandkärrsvägen som de båda omkom i en lägenhet de hyrde. De gamla som bor i området har idel svenska namn. Men inflyttningen är stor från invandrare. Det har förekommit ett tiotal bilbränder i området, som kallas "Lilla Mogadishu" i folkmun. Det är huvudstaden i Somalia.
22:22
Och nu tror också polisen att det var en bomb.
4.3.2015
En 30-årig man bosatt i Stockholm är anhållen för medhjälp till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han har anknytning till Nyköping och är straffad omkring tjugo gånger tidigare. Han förnekar brott säger hans advokat Thomas Martinson, känd för att ta hand om gangstrar.
6.3.2015
Det fanns inte religiösa eller terrormotiv bakom sprängningen. Det är ju alltid en tröst. Den anhållne 30-årige mannen är begärd häktad. Häktningsförhandling i dag, fredag. Han blev häktad.
8.3.2015
Sörmlands Nyheter fick utrymmas och tidningen göras på annan plats när ett bombhot kom till tidningen. Där krävdes att vissa uppgifter skulle publiceras kring sprängningen i Brandkärr, annars skulle en bomb detonera. Fastigheten fick utrymmas och även fastigheterna intill.
17:40
En minderårig pojke låg bakom hotet mot tidningen. Ip-adressen är spårad och pojken har erkänt. Ett kok stryk skulle han ha, men aga är förbjuden av barn i vårt land. Sociala myndigheter hoppas jag är underrättade.
11.3.2015
Ännu en man har gripits på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han är i 20-årsåldern.
15.3.2015
Mannen som anhölls är nu på fri fot igen, men misstankarna kvarstår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar