lördag 7 mars 2015

Islam har tvingats in i ett krig

UPPDATERAT
Det är USA som har tvingat islam in i ett krig och "vi har rätt att försvara oss". Så säger ännu en av galningarna som bor i förorterna i Göteborg. En ung man naturligtvis, som identifierar sig med profeten och islam. Istället för att tycka att demokrati är bra och att Sverige är ett bra land. "Den som medvetet provocerar genom att avbilda profeterna ska straffas". Han är helt indragen i ett tänkesätt, som borde vara försvunnet från vår värld.

Den som säger detta inser inte att det är den totala makten det handlar om. Liv eller död. Allt ställt på sin spets. Det här synsättet kommer att sluta med döden. Det är det mest negativa förhållandet man kan ha till livet. Och det har naturligtvis inte med någon gud att göra, bara med mänskliga dumheter. Ju fler sådana beskrivningar det blir i medierna, desto fler kommer att rösta på sverigedemokraterna. Det finns ju ingen anledning att ta hit så totalt dödsinriktade personer till ett land, som har velat leva i fred och frihet, åtminstone sedan början av 1800-talet. Sekter har vi levt med genom seklerna, men det här handlar om en förvanskning av en av de stora världsreligionerna.

Det är, som president Barack Obama har sagt, inte ett religionskrig utan ett krig mot terrorister som pågår. Det går inte att se dem som något annat. De är knappast religiösa, utan har anammat ännu en fullkomligt svart -ism och underställt sig denna med kropp och själ. Våldet sprider sig i vårt land också med människor som dör snart varje dag på grund av våld. Allt förklaras med att det är så stora sociala skillnader mellan människor. En man knivskars svårt i Malmö i natt, tre personer har hittats mördade i Uddevalla. Ett 20-tal personer stormade polisens avspärrningar under förmiddagen. Personerna som mördades är i 20-årsåldern och en av dem är kurd från Irak, en är medborgare i Jordanien och en är en svenska. De båda männen var tidigare dömda för brott.

Fortfarande är det män från Balkan, som begår flest brott i Sverige, vilket också har med religionskrig att göra. Det som ägde rum i början av 90-talet och framåt. Då när kommunismen föll samman och de underliggande motsättningarna kom fram, som hade med religion att göra. Sedan 1950-talet har de anmälda brotten ökat stort i Sverige, mest är det stölder som har ökat. Det har att göra med de olika förutsättningarna för de olika länderna inom EU och det fria resandet mellan länder.

Sverige är absolut inte ett land, som jag känner igen längre. Hela världens problem landar här. Tyvärr. Och våldsbrotten ökar katastrofalt mycket. Under 2014 anmäldes 82 700 misshandelsbrott. Män är utövare och män är offren i de flesta fall. Under 2014 anmäldes 8 360 rån i landet. De flesta rån är mot privatpersoner. En person dödas i mord eller dråp var tredje dag i Sverige. 
17:34
Här är veckans snyftare. När husse utvisades så fick inte nioårige vovven Tayson följa med. Han var övergiven, lite skygg och hade problem med män. Han var rädd för dem. Migrationsverket tog ingen hänsyn till hunden, men en granne tog hand om den och lämnade in den till Djurskyddet i Varberg. Och de annonserade på Facebook om denna korsning mellan en dobermann och en rottweiler. Massor med människor hörde av sig och nu har Tayson fått en ny familj. Slutet gott allting gott! Åtminstone för hunden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar