lördag 21 mars 2015

Vår stackars statsminister

Han har det inte lätt Löfven. Här åker han direkt till Göteborg från EU-mötet och hasplar ur sig de vanliga harangerna på pressmötet om jobb, integration och annat. Men utanför lokalen står de närmast berörda och är inte välkomna in. Föräldrarna till de båda offren, som sköts på restaurangen, tror att det är dem han vill träffa.

Nej, naturligtvis inte. Det är inte offrens föräldrar han vill se utan han är där för att stötta sina kompisar, som är socialdemokrater, och det jobb som föreningarna gör för att inlemma alla i samhället. Tyvärr har Pantrarna tagit över de gammaldags socialdemokratiska föreningarna. De kräver makten åt folket och befinner sig långt åt vänster med förebilden i USA hos de svarta och 60-talet. Och i den gruppen ingår alla, också de kriminella.

Medierna har gullat med den grupperingen och gjort en dokumentär om dem, som har visats också på SVT. Men nu har allt gått över styr. Skjutandet är vardag och ingen återvändo verkar finnas i den maktkamp som pågår och som en del menar har sin upprinnelse i en kärlekshistoria, fast det låter lite för romantiskt.

Någon gång så brakar ett samhälle. Och det är vad som sker på Hisingen. Jag har själv bott där på 60-talet i en etta och jobbat på Volvo. Då var det en stadsdel, som jag visste att jag inte ville bo i, utan bara ett litet tag. Innan jag återvände till Stockholm och den miljö jag kom ifrån. Det var en utflykt i 20-årsåldern för att se något annat av Sverige. Och för att min pappa bodde i Göteborg. Jag lånade hans lilla lägenhet.

Så småningom begriper statsminister Löfven att han behöver träffa föräldrarna till något offer också. Och den oskyldiges föräldrar får företräde. Han som var på fel plats vid fel tillfälle. Men inte det andra offrets föräldar, för han var ju kriminell. Inte går det för sig att några sådana föräldrar får träffa statsministern. Någon skillnad får det vara på folk och folk. Så tafatt hanterat. Samhället krackelerar och inget finns att göra. Inte uppifrån. Det här måste folket fixa själva. Statsministern seglar vidare.

Här skrev jag tidigare om detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar