söndag 29 mars 2015

En sorglig historia om barnen från Marocko

Det minderåriga barn, som brottades ned i Malmö av vakter, har rest runt i Europa med kompisgänget sedan mamma dog och pappa behöver en operation. Bröderna Sami och Malik ska vidare till Kanada. Det är drömmen. De vill inte stanna någonstans fast de har blivit omhändertagna i Spanien och vidare i alla länder de har passerat i Europa. 

Det är en trist historia om hur barn har det i Marocko, fast den unge Sami, som uppgavs vara nio år, men själv säger att han är elva, påstår att han har en moster i Spanien och att han kan åka dit och stanna där. Det går inte att lita ett enda dugg på vad detta barn säger. Att ljuga är hans livsluft och han och kompisarna försörjer sig på brott och har knarkat sig igenom Europa.

När han får låna en mobil och ringa sin pappa i Marocko blir han salig en stund. Han och brodern har tagit på sig att fixa så att pappan får ett bra liv. Men själva kan de inte ordna sina liv och tar inte emot hjälp. De är bägge barn och kompisgängets äldste är fjorton år. Sami ska ordna 8 000 kronor till sin pappa, men har ingenting. Han lever på gatan precis som han gjorde i Marocko. Men han säger att samtalet med pappan gav honom livet tillbaka.

Han har rest genom Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland, Danmark, Finland och slutligen hamnat i Sverige, men ingenstans kan han få hjälp och vill inte heller. Han rymmer hela tiden från omhändertagande. Helt uppenbart är han ett offer för hur världen ser ut, samtidigt som han är en förövare som stjäl, går på knark och röker.

Han har ingen framtid och drömmen om Kanada kommer bara att förbli en dröm. Det är som att drömma om paradiset för de som blir martyrer. Barnen lever som djur på gatan och varken vill eller går att tvinga till något annat. Stäng alla gränser i Europa! Så här kan det inte fortsätta. Låt inte barnen slippa bli omhändertagna. Dessa barn har korta liv att se fram emot, men det förstår de inte. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar