onsdag 18 mars 2015

Pensionärerna nu igen

Jag vet inte hur många debattartiklar jag har skrivit om pensionärer, men de har inte blivit publicerade. Dock har även medierna nu upptäckt att det står illa till i Sverige: fattigpensionärerna har blivit dubbelt så många sedan 2006. Javisst och fler lär de bli. Nu är de kring 225 000 och Sveriges pensionssystem bygger på att alla har jobbat och sparat pengar åt sig själva, eller att arbetsgivarna har gjort det. Våra löner har hållits tillbaka för att arbetsgivarna skulle ha råd med detta.

Skatterna för pensionärer är högre än för vanliga löntagare och pensionerna har sänkts för att politikerna tyckte att pensionärer har det så bra ändå, så förutom att stjäla deras pengar (jo 258 miljarder som "lånades" av Göran Persson) så kan de gott betala mer i skatt än andra. För Sverige har inte råd med gamla pensionärer. Alla pensionärer skulle kunna få 1 700 kronor mer per månad ifall dessa stulna pengar hade betalats tillbaka, men då skulle de väl få betala ännu mer i skatt. Kan tänka.

Det där har vi 40-talister fått höra i åratal, att vi är så dyra, för vi är så många och lär få höra till döddagar. Fast våra barn är fler än vi är nu. Själv har jag bidragit med tre stycken barn och betalat kring tre miljoner för dem under deras uppväxt. Men ingen tack finns det för detta. Tänk att andra länder har råd med pensionärer, men inte Sverige. Tio procent i skatt betalas ofta av pensionärer i andra länder än Sverige, för de tycker att pensionärer inte ska ha det dåligt på gamla dagar, när de har jobbat och slitit för att nästa generation ska få det bättre. 

Men i Sverige ska pensionärer tryckas ned i marken tills de knappt kan andas längre och de får flytta och sälja av sina ägodelar. Det är bara så det är. Helst ska alla bo i ettor annars borde de ju inte få något bostadstillägg. De ska minsann inte ta upp någon plats nu när det inte finns bostäder till alla. Nu när vi tar in nya invånare kring 2 000 per vecka som mest (asylsökande) och de måste få förtur till de bostäder som finns. Då finns det pengar, mycket pengar. Politik är att vilja sade Olof Palme.

Kanske borde vi göra som i Sovjet och tvångsrekrytera stora hus och lägenheter? Ingen ska ha mer än ett rum och dela kök och dusch med andra. Då skulle det bli liv, för inte bara pensionärer skulle bli tvungna att flytta, utan sådana som Zlatan som har tre hus eller hur många det nu är. Ett av dessa har stått tomt över ett år. Men han är ju inte riktigt svensk tycker en del, så han skulle väl undantas? Det är nämligen de gamla svenskarna som ska tryckas dit riktigt ordentligt. För de har ju så orättvist vuxit upp i ett land, där det har varit fred i tvåhundra år. Och så gamla är vi ju alla. Vi dör aldrig. Tänka sig!

Magdalena Andersson, som numera bestämmer över pengarna i det här Sagolandet, slirade som vanligt på vad som gick att göra när hon framträdde i den statliga televisionen. Nä, det går inte att göra någonting alls. Man ska vara fattig innan man dör. Staten ska ha sina pengar. Självklart! Här ska inte någon berika sig alls, utom de som sitter i riksdagen förstås och är fina. Precis som överheten inom företagen och bankerna. Betala tillbaka våra pengar! För helvete!2 kommentarer:

 1. Hej Ann Helena,
  Jag jobbar med sociala medier på Pensionsmyndigheten och såg att du gjort ett inlägg om pensionssystemet och vill gärna svara på dina synpunkter.
  Att staten skulle ha stulit 258 miljarder kronor stämmer inte. Dagens pensionssystem är ett ålderspensionssystem, i det gamla systemet ingick även det vi kallar förtidspension (sjuk- och aktivitetsersättning). När det nya pensionssystemet sjösattes så tog staten över ansvaret för förtidspensionerna/ sjuk – och aktivitetsersättningen. För att finansiera förtidspensionerna gjorde staten en överföring på sammanlagt 258 miljarder kronor från AP-fonderna till stadsbudgeten.
  Här kan du läsa mer ämnet www.pensionsmyndigheten.se/20294.html
  Om vi gör ett skatteavdrag enligt tabell och kolumn så blir skatteavdraget lägre från det 66.e levnadsåret. Här kan du läsa mer om det www.pensionsmyndigheten.se/62ForPensionarer.html l
  Ditt inlägg hittade jag genom en sökmotor som visar träffar på internet som handlar om pension.
  Har du fler frågor om pension är du välkommen att ställa din fråga direkt på www.facebook.com/fragaompension eller ring vår kundservice på nummer 0771-776 776.
  Hälsningar Robin, Pensionsmyndigheten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vad som hände. Systemet gjorde att människor blev livslångt straffade för att staten tyckte inte att människor som blev arbetslösa skulle ha en sjukförsäkring som andra efter deras lön utan de överfördes till ett nytt system, där de fick samma ersättning som a-kassan och sedan tvångspensionerades de av staten. Detta gjordes den 1 juli 2003. Detta för att spara pengar i budgeten och dessa låga ersättningar följer med dessa människor livet ut. Det är tråkigt att du Robin sitter på Pensionsmyndigheten och sprider desinformation. Staten stal de pengarna som människor hade sparat till sina pensioner.

   Radera