fredag 13 mars 2015

Malmö vänligast i Sverige

Den staden välkomnar människor att bosätta sig varhelst de vill. I Pildammsparken och på privata tomter. Det går inte att få dem därifrån. Inte ens när kommunen ber så snällt. Så de får bo kvar. Tänk vad dumma bostadslösa svenskar är. Det är ju bara att slå sig ned i villorna som kommunalråden bebor. Eller tälta på deras tomter. Det går ju inte att hindra. Det har EU-migranterna nu visat. Det är de vänligaste partierna i Sverige som har makten i Malmö: socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern. Politikerna kunde göra som Ingemar i Norrland. Ta hem tiggarna till sig och låt dem bo där.

Någon kanske tycker att politikerna velar och inte vet hur de ska bära sig åt. Eller är rädda för att verka diskriminerande mot de romer, som detta handlar om. Inte kan man vräka dem inte. Och inte skicka hem dem heller. De har all rätt i världen att ständigt tigga. Det hela har fallit på kronofogdens bord, men denna myndighet kan inte vräka någon, som inte är identifierad. Och oftast när de är kända har de redan åkt tillbaka till hemlandet. Polisen blir nästa instans. Vi får se hur det går. Kanske kan markägaren få tillbaka sin tomt. Han är dömd att städa där, inte de som bor där.

Men naturligtvis har vi nu en historisk chans att göra rätt och inte fel vi som har diskriminerat romer i minst 500 år. Inte kan vi köra bort dem! Vi måste ordna någonstans för dem att bo. Dialogmöten pågår med de ockuperande i Pildammsparken och naturligtvis måste det ordnas något för de som bor på den privata industritomten. Vi kan inte ha kåkstäder i Sverige. Men att deras hemländer skulle ta något ansvar är alldeles för mycket att begära. Dessa människor begriper inte att det är en skam att tigga, utan sitter glatt överallt i Sverige och ler och får pengar. Kulturkrock!

Här skrev jag senast om tiggare.

PS. För övrigt är det otroligt att Marianne Ny åklagare mot Julian Assange nu har begärt att få förhöra honom i London. Det var på tiden så att denna cirkus kan få ett slut. Har skrivit många gånger om Assange, senast här.  Han är inte skyldig enligt min åsikt, så vi får hoppas att detta snart kan läggas till handlingarna. Det här inlägget om Anna Ardin är mycket läst på min blogg. Här kan ni läsa pressmeddelandet från Åklagarmyndigheten. Snart är brottet preskriberat så därför måste åklagaren göra detta. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar