lördag 28 mars 2015

Det stora hotet

UPPDATERAT
Jag såg Jimmie Åkesson hos Skavlan i går och först var det mjukisvantarna och sedan blev det hårdare och hårdare för att sluta med en smocka rakt i ansiktet. För visst hade han godkänt filmen där svartklädda flaxande damer jagar de stackars pensionärerna, den valfilm, som TV4 inte ville sända då 2010, men som alla ändå har sett. Den film som gjorde det förbjudna: ställde två grupper mot varandra, rentav folkgrupper. 

Det bestående intrycket är att Skavlan hela detta program såg ut som om han behövde lite ledigt, fårad i ansiktet och på spänn för att inte missa något, och nu är säsongen slut så det blir lite vila. Jimmie Åkesson såg fortfarande sjuk ut, svullen i ansiktet som man kan bli av medicin och med ett oförstående uttryck i ögonen när programledaren bankade på hårdare och hårdare. Han såg rädd ut och det hade han anledning att vara eftersom det var den gängse svenska modellen av intervju fast programledaren är norrman och regeringen i Norge styrs av höyre och fremskrittspartiet.

Sverigedemokraterna ska tryckas till, ska befinna sig utanför, och särskilt då partiledaren. Han som är symbolen för allt detta som ska kallas högervridet om inte något värre. Inte av folket, men av eliten, och särskilt då den politiska och journalistiska eliten. För så ser Sverige ut och har alltid gjort så länge vi som är pensionärer nu har levt. Dock befann sig socialdemokratin förr i tiden mer till höger än nu när miljö och vänster vrider partiet åt deras håll. Förr i tiden var det inte självklart att alla som tog sig hit skulle få stanna, förr i tiden krävdes det mer av invandrare. 

Men numera är det politiska Sverige i strid med Jimmie Åkesson. Han är symbolen för allt som är fel och för rasism och får absolut inte släppas längre fram, för hur ska det gå då med Sverige. Under tiden som denna strid pågår rasar många andra bataljer bakom stridslinjen. Folket ser vad som pågår och fler och fler proteströstar samtidigt som det pågår en inre strid i de olika partierna om hur framtiden ska se ut. Sverigedemokraterna är tredje största parti och ett verkligt hot mot de andra.

Under de drygt fyra år som har gått sedan 2010 har de sittande regerande partierna i riksdagen försökt att minimera detta enda partis inflytande. Detta är ganska regelvidrigt och slår tillbaka mot de som gör så. Även om folket var glada över att de slapp ännu ett val så tätt inpå två andra, som var förra året. Ett val som nu i mars inte skulle ha gjort någon egentlig skillnad. Politikerna begriper inte riktigt att världens utveckling springer ifrån det långsamma arbetet i riksdagen. Tiden går fortare när allt är möjligt genom rykten över internet och resor. Makten tas ifrån de styrande också med kriminella medel i landet och ifrån den demokrati vi har inrättat, som har utgått ifrån ett enhetligt och laglydigt folk. 

29.3.2015
I Norge har Skavlan fått massiv kritik för sättet att behandla Åkesson.  Det är bland de 8-10 program i Norge som har fått mest klagomål från norrmännen. NRK ska ta upp detta vid nästa mötet den 23 april om programmen. Över tusen klagomål har inkommit (över 2 500 söndag kväll). Skavlan säger att det inte var hans avsikt att behandla Jimmie Åkesson på något förnedrande sätt och han säger också att han blev förvånad över kritiken i Sverige före programmet att det var fel att bjuda in Åkesson till programmet. Det tycker han strider mot demokratiska principer. Tittare i Norge har reagerat emot att programledaren mobbade en psykiskt sjuk människa. I Skavlans program mobbas aldrig andra människor, naturligtvis inte heller Gunhild Stordalen, som också intervjuades om sin sjukdom i samma program.
10:18
Här skriver Leif GW Persson om att Skavlan gick i gamla fotspår, samma som hundratals svenska journalister har gjort i åratal när de anklagar sd för att vara rasistiskt och främlingsfientligt. Det hjälper uppenbarligen inte. Ifall det var val i dag tror GW att sverigedemokraterna skulle få kring arton procent, och majoriteten av dessa är gamla sossar eller borgare, som inte längre känner igen sig i det politiska landskapet. De är inte emot främlingar eller rasistiska eller bryr sig ens särskilt om invandringspolitik. Han menar att det bara är kring två procent av nya invandrare som blir kriminella och detta går att göra något åt över tid. Fast då verkar det som om han förutsätter att invandringen inte ska öka, som den har gjort de senaste åren. 
14:47
Och här skojar norrmännen med sig själva och påstår att Skavlan fick sparken direkt för denna utfrågning. Men han fick en ny anställning också för han ska grilla papperslösa flyktingar. Där tycker Siv Jensen, Norges finansminister,  att han passar, allt enligt skämtsidan i Norge, som heter Nationens öga.
1.4.2015
Det norska Kringkastingsrådet (motsvarighet till svenska Granskningnämnden) har fått över 3 000 anmälningar av Skavlan-intervjun med Jimmie Åkesson. Det är rekord. Flera som sitter där tycker också att intervjun bröt mot det som Skavlan brukar göra i sitt program, att det framstod som pinsamt och obehagligt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar