torsdag 25 juni 2015

Courtney Love attackerad i Paris

UPPDATERAT
Courtney Love och hennes taxi slogs sönder och chauffören hölls som gisslan av demonstrerande fransmän. Hon är änka efter Nirvanas Kurt Cobain och sade att hon var säkrare i Bagdad. Hon twittrade det ni ser nedan. På bilderna ser man bara mörkhyade män. De försöker välta taxin. En står och flinar bredvid. Det är roligt med våld, som extremvänstern brukar säga. Till slut så lyckas de vända upp och ned på bilen, men som tur var fanns det ingen i den då. Taxibilar attackerades av taxichaufförer. I protest.  Courtney togs därifrån av två andra mörkhyade män. Hon betalade dem för att ta henne bort från folkmassan. Mobben rusade efter och kastade stenar. Polisen gjorde ingenting, enligt henne. Gissa vad de protesterade emot? Jo en app, som gör det möjligt för privatpersoner att skjutsa mot betalning.
26.6.2015
President Hollande ingrep och fördömde de angrepp omkring 3 000 taxichaufförer gjorde i går på garage och flygplatser för att få stopp på den mobila appen. Han vill dock att appen ska fortsatt vara illegal och att bilarna ska beslagtas, men att det måste gå juridiskt rätt till. Staten kan inte göra detta. Sju polismän skadades och ett 70-tal bilar förstördes i går. Omkring 400 000 chaufförer använder appen och befinner sig utanför samhället genom att inte betala skatt eller vara försäkrade eller ha utbildning för det de gör. Appen är inte tillåten sedan januari i år i Frankrike och chaufförer kan få böta och få fängelse upp till ett år och bli av med bilen. Svårt att upprätthålla dock. Tekniken har sprungit ifrån verkligheten. Och taxibranschen har alltid varit svår.
12:12
En ny terrorattack har inträffat i östra Frankrike vid Grenoble. En man är halshuggen och hans huvud hittades på ett staket med arabisk text. Omkring ett dussin män skadades när terrorister stormade en fabrik. Terroristerna hade med sig gasbomber, som exploderade inne på området. En 30-årig man känd av säkerhetspolisen har redan blivit anhållen. Han sade att han är medlem av IS.
19:23
Dem gripne terroristen var anställd av den halshuggne mannen. Det var hans chef. Sensmoralen är eventuellt att inte anställa terrorister. Eller människor som är under bevakning av säkerhetstjänsten. Det är ingen tvekan om att detta gällde terror, säger president Hollande, som avbröt EU:s toppmöte och återvände till Frankrike.


how on earth are these people allowed to do this? the first car was destroyed, all tires slashed…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar