fredag 26 juni 2015

Orkar inte med terror

UPPDATERAT
Inte fler terrordåd i dag snälla makterna. Orkar inte med en enda beskrivning av hur människor dör, får halsarna avskurna och skjuts på badstranden. Vad skulle de i Tunisien att göra tänker jag. Eller varför är de födda där? Och varför utvecklas aldrig mänskligheten? Hur kan det komma sig att en del människor har stenar till hjärtan precis som riddar Kato? Och samtidigt låtsas att de är världen goaste, underbaraste människor. Har sett ett antal sådana i mitt liv. Så här perfekt vacker är vallmon på vår tomt i dag. På den paradisiska 1 950 kvadratmeter stora ytan. Här råder fred, lugn och ro. Och jag ser ut som på bilden nedan på väg ut alldeles nyss. Ett skepp kommer lastat. Ser ni det? 
27.6.2015
Åttio moskéer kommer att stängas i Tunisien. Vad är det som får dessa människor att fortsätta framhärda i hat? Ondska smittar särskilt när det ingår hjärntvätt och unga män är särskilt mottagliga för detta. Samtidigt som religion betraktas som något heligt i sig. Och så är det Ramadan och den högtiden uppmanas ägnas åt att döda plus att fredag är särskilt helig som bönedag. De som dödar är som styrda robotar. Majoriteten av de 38 döda i Tunisien är britter. I bland annat Eskilstuna har vi jihadister i Sverige. I Örebro sitter en imam häktad för detta: uppmaning, utbildning och rekrytering till terrorverksamhet. Ramadan pågår i en månad. 
14:14
Aftonbladet avslöjar påpassligt hur det går till att värva till IS i Sverige. Kvinnors uppgift är att gifta sig. Och beskrivningarna av paradiset är som jag har skrivit tidigare om här. Men vi stackars otrogna kommer förstås inte dit. Detta är sagor berättad av en dåre. Medeltida historier, som ingen förnuftig kan begripa att de förekommer än i dag.
17:56
För mer än fyra år sedan skrev jag en artikel på Newsmill med rubriken: Medvetna kvinnor skulle inte tillåta sina män att bli självmordsbombare. Och nu har den offentliga hållningen till detta kommit lika långt. Makt till kvinnor kan stoppa terror skriver GP. Och att Sverige gör för lite för detta i världen. De tänker då speciellt på mammorna, men dessa har inte makten över de unga männen. Det är feltänkt. Och i Sverige har feministerna effektivt motarbetat synen på extremistisk islam som något vi inte vill ha. Särskilt Fi har gjort oss en otjänst där. Av rädsla för att bli osams med manliga extremister. 
30.6.2015
Terroristen i Tunisien hade kopplingar till Storbritannien. Han hade en mentor, som i sin tur hade en förbindelse med en hatpredikant i London Abu Qatada. Ben Hassine hade indoktrinerat terroristen under de senaste sex månaderna innan dådet. Bägge har numera lämnat Storbritannien. Hassine etablerade terroristläger i Tunisien och Qatada utvisades 2013. Omkring 3 000 har anslutit sig till IS från Tunisien, fler än från något annat land.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar