onsdag 3 juni 2015

Margot Wallström ber om stöd mot IS

Hon vill att vi ska ställa upp bakom insatser mot IS. Det måste vara första gången i Sveriges historia som något sådant stöd från folket behövs. Och vilka vänder hon sig då till? Inte är det sådana som mig som är född här och som aldrig har ifrågasatt insatser som Sverige har genomfört i andra länder. Inte när vi var i Kongo med FN-soldater på 60-talet, inte när vi var i Bosnien under 90-talet och 2000-talet eller i Somalia under 90-talet. Inte heller att vi finns i Afghanistan, Sudan eller Mali. 

Utrikesministern skriver en debattartikel i tidningen Metro och vädjar till folket, dvs riksdagen, att ställa upp bakom dessa insatser. Sverige är ett annorlunda land nu och hon måste be de olika grupperna i landet om lov att få skicka trupper eller rådgivare eller sjukvårdspersonal till Irak. Uppenbarligen. Vilka vänder hon sig till då om det inte är svenska folket. Jo det är naturligtvis de nya svenskarna, som är många från Mellanöstern och det är imamerna, som indoktrinerar ungdomen och kan säga: se nu skickar svenska regeringen trupper mot vårt folk. Hon har valt att debattera i Metro för det är en gratistidning och kanske läser också muslimer denna tidning.

"Det är viktigt, och en fin svensk tradition, att vi har bred politisk enighet kring den här typen av frågor. Jag hoppas att vi kan ha det också kring denna insats. De svenska kvinnor och män som sänds ut i världen ska känna att de har vårt fulla, odelade stöd."

Jag blir störd över att det har gått så långt att utrikesministern måste vädja till "folket" om stöd för en insats, som beslutas i demokratisk ordning. Men de ska ju hjälpa kurder i norra Irak. Så känsligt! Och det är väl en avbön från utrikesministern så att hon inte själv framstår som någon som vill hjälpa terrorn. Nu när regeringen fick smäll på fingrarna av KU för erkännandet av Palestina. Dessutom säger Säpo att detta kan förändra hotbilden i Sverige till det sämre. Terrorn närmar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar