fredag 26 juni 2015

Frivilligt med flyktingar

Eftersom EU inte kunde samsas om tvingande regler för att främst Östeuropa var emot så kommer flyktingarna som kommer till Italien och Grekland att delas upp frivilligt i Europa. Ungern har redan sagt att de har gjort sitt och inte kommer att delta. Storbritannien, Irland och Danmark har undantag och behöver inte delta. Det betyder med andra ord att allt fortsätter som förut eller kanske att Sverige kommer att ta emot ännu fler än i dag. Och därmed kommer att byta befolkning i rekordfart. 

Nu bor omkring 600 000 svenskar utomlands medan vi kommer att ta emot 80 000 utifrån invandrade i år enligt Migrationsverkets beräkningar. Redan går samhället på knäna och de som redan bor här får dela med sig till de som kommer. Vi har ungefär dubbel så stor BNP per capita som Grekland i nuläget, vilket beror av att både män och kvinnor i Sverige jobbar mest i Europa. För att det svenska samhället även i fortsättningen ska kunna upprätthålla sin standard måste alla vara i arbete, men det är inte fallet i utsatta områden, där arbetslösheten och våldet redan nu är större. Kostnaderna för detta eskalerar.

Det rör sig om 40 000 flyktingar, som kommer att flyttas under två år från Italien och Grekland till andra länder i Europa. Samtidigt kommer många fler till Sverige på egen hand. Men för statsminister Stefan Löfven var detta ett genombrott och han påstod att alla EU-länder för första gången hade enats om att ta emot människor på flykt. En politikersanning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar