måndag 29 juni 2015

Rekordskadestånd när dottern ljög om våldtäkter

En 67-årig man får nu ett mycket stort skadestånd för att han satt i fängelse dömd för övergrepp på sin dotter. Han släpptes år 2012 efter nio år i fängelse i Sverige. Han dömdes från början för över 200 övergrepp. Från år 2007 började dottern berätta om ett nätverk, som förgrep sig på henne. Där ingick höga företagsledare och namngivna poliser. Alla våldtäkterna hade inslag av sadistiskt och rituellt våld. 

Då började rättsväsendet förstå att något var fel. Det var bara hennes uppgifter som låg till grund för domen mot hennes pappa. Säpo spanade på henne och såg att hon själv gick in och köpte rakblad i en butik och sedan framkom nya skador i hennes underliv, som hon anmälde. Det hela påminner mycket om de nedgrävda och rituellt mördade barnen, som sades finnas i Södertälje och som en flicka berättade om på 90-talet. Hon hade också blivit utsatt för våldtäkter av sina båda föräldrar, påstod hon. Södertäljeflickan var inte så säker på att våldtäkterna var verkliga till en början, men efter många förhör började hon minnas. Pappan fick fängelse och är nu avliden.

I det här fallet får nu den 67-årige mannen det högsta skadeståndet, som JK någonsin har beviljat eller betalat ut 12,6 miljoner kronor. Minnet är inte konstant eller något som är hugget i sten, utan kan påverkas av vad andra säger. Bortträngda minnen, som togs fram och skapades av psykoterapeuter är inte minst Thomas Quick/Sture Bergwall exempel på. Sveriges största rättsskandal, skapad av en sekt med vetenskapliga ambitioner.  De frammanade massmördaren genom att få honom att tro att han hade blivit utsatt för våldtäkter och övergrepp som liten. Därför hade han mördat som vuxen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar