måndag 15 juni 2015

Sverige har fått en ny prins

UPPDATERAT
Visst är de fantastiska på tajming kungafamiljen. I dag fick prinsessan Madeleine sin son, en prins. Istället för under bröllopet. Jag tänkte just när jag såg dem i Slottskyrkan vid vigseln: tänk om hon måste rusa därifrån. Men nej det gick alldeles utmärkt att sitta kvar.

Den 15 juni 2015 nedkom hon således med detta nya barn. Grattis! En av varje sort har de nu. Så bra! Grattis också till prinsessan Leonore, som har fått en lillebror. Han var 49 centimeter lång och vägde strax över tre kilo. Mellanblont hår. Och prinsessan Leonore trodde det var en docka när hon såg honom. Hon är bara drygt ett år själv.

16.6.2015
Här nedan kan ni se den nye lille prinsen. Vilket vackert barn!

Copyright Sveriges kungahus
17.6.2015
Redan i dag vid 17-tiden får vi veta vad han ska heta. Då är det extrainkallad konselj och namnen läses upp. Oscar är fint.
17:07
Nicolas Paul Gustaf ska han heta och vara hertig av Ångermanland. Vet inte om stavningen är rätt, men det ger sig. Jodå stavningen var rätt. Se här själva. Tsarerna i Ryssland hette Nicholas (på engelska) kan det ha något med detta att göra? En politisk markering? Fast de säger att namnet är ett namn i släkten Bernadotte. Här är namnet andra har haft och släktträdet på prinsen. 
19.6.2015
Enligt prinsens pappa Christopher O´Neill så hette han själv Nicolas ett tag innan pappan till honom bestämde sig för hans namn. Därför har de valt Nicolas. Helt omedveten således om anknytningen till tsarernas Ryssland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar